FOTO | O secție de la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău a fost renovată din banii oferiți de Guvernul României

  • 07 Decembrie 2016 12:27
FOTO | O secție de la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău a fost renovată din banii oferiți de Guvernul României

La Institutului Mamei și Copilului din Chișinău a fost redeschisă miercuri, 7 decembrie, o secție renovată și reutilată cu sprijinul financiar al Guvernul României.

La evenimentul de inaugurare a participat și Ambasadorul României în Republica Moldova Daniel Ioniță care s-a declarat mulțumit de modul în care sunt cheltuiți banii oferiți de statul român.

Secția de anesteziologie din cadrul Institutului Mamei și Copilului din Chișinău a fost renovată și dotată cu echipament medical modern pentru care s-au cheltuit peste 200 de mii de euro. Directorul Institutului Sergiu Gladun a menționat că urmează să fie renovate alte patru secții din blocul de pediatrie.

Ministrul Sănătății din Republica Moldova Ruxanda Glăvan a adus mulțumiri guvernului și poporului român pentru sprijinul oferit la modernizarea și îmbunătățirea serviciilor medicale. Ea a precizat că cele mai complicate nașteri vor avea loc la Institutul Mamei și Copilului pentru ca pacientele să poată beneficia de cele mai bune condiții.

 

Ambasadorul român la Chișinău Daniel Ioniță a remarcat că participă la acest eveniment în chiar ziua când se împlinesc 5 luni de când a preluat oficial mandatul în Republica Moldova. Totodată el s-a arătat mulțumit de calitatea lucrărilor efectuate la secția de anesteziologie din cadrul instituției medicale și a menționat că acest proiect este un exemplu că banii oferiți de Guvernul român Republicii Moldova sunt cheltuiți eficient.

Amintim că din 2014, Guvernul României a oferit până în prezent 2,5 milioane de euro pentru diverse renovări și dotări cu echipamente de ultimă generație a mai multor secții din cadrul Institutului Mamei și Copilului din Chișinău.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău