FOTO | O clădire din spatele din spatele Catedralei din Chișinău a luat foc sâmbătă. Cauzele incendiului

  • 21 Octombrie 2018 10:36
FOTO | O clădire din spatele din spatele Catedralei din Chișinău a luat foc sâmbătă. Cauzele incendiului Sursa FOTO: TV8

O clădire din spatele Catedralei Mitropolitane din centrul Chișinăului a fost cuprinsă de flăcări, în seara de 20 octombrie, cauza fiind un scurtcircuit la un transformator electric, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Focul a fost localizat la scurt timp după izbucnirea incendiului, a declarat pentru Ziarul de Gardă ofițerul de presă al IGSU, Liliana Pușcașu.

De asemenea, ea susține că nimeni nu a avut de suferit. Suma pagubei urmează să fie stabilită. Ofițerul de presă a menționat că nu cunoaște dacă clădirea unde a avut loc scurtcircuitul aparține Catedralei, însă din imaginile surprinse de trecători se observă că este vorba despre clădirea tehnică unde este o stație termică.

Terenul din spatele catedralei aparține secretarului Mitropoliei, Vadim Cheibaș. El a afirmat anterior pentru Pro TV că l-ar fi procurat în 2015, când a aflat de pe internet că Termoelectrica vinde stația și a câștigat licitația publică. Deși figurează în acte ca proprietar, Cheibaș a afirmat că terenul ar aparține așa-numitei Comunități Religioase, care atunci nu avea statut juridic.

Tot, în 2017, Consiliului Municipal Chișinău, au votat un concept potrivit căruia pe terenul de 700 de metri pătrați Mitropolia Moldovei ar putea ridica o parohie. Anexa urma să fie dotată cu un grup sanitar și camere unde preoții să-și poată schimba hainele, iar banii necesari urmau să fie colectați din donații.

Despre construcția parohiei s-a discutat încă din 2011, însă proiectul a fost respins în repetate rânduri de către aleșii locali. Încă prin 2017, la stația termică aveau loc lucrări de reparație a țevilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău