FOTO | Nicolae Ciucă, în vizită la Chișinău: „România va rămâne alături de Republica Moldova, susținând cu tărie integrarea sa în UE”

  • 09 Octombrie 18:59
FOTO | Nicolae Ciucă, în vizită la Chișinău: „România va rămâne alături de Republica Moldova, susținând cu tărie integrarea sa în UE”

Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, a venit astăzi la Chișinău, unde s-a întâlnit cu președinta Maia Sandu. Oficialul de la București a reafirmat sprijinul pentru reformele „menite să ducă Republica Moldova mai aproape de familia europeană”.

 
 „Votul din Parlamentul European, care sprijină ferm parcursul european al Republicii Moldova, reprezintă un pas esențial pentru viitorul european al fraților noștri de peste Prut. România va rămâne alături de Republica Moldova, susținând cu tărie integrarea sa în Uniunea Europeană.
 
În acest context, întâlnirea de azi, de la Chișinău, cu Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a fost o oportunitate de a reafirma sprijinul meu deplin pentru reformele curajoase inițiate în Moldova.
 
Voi consolida parteneriatul nostru și voi susține toate eforturile menite să aducă Moldova mai aproape de familia europeană”, a scris Nicolae Ciucă pe pagina sa de Facebook. 
 
La rândul său, președinta Maia Sandu, a spus că Bucureștiul este cel mai mare susținător al Republicii Moldova în drumul către Uniunea Europeană. 
 
„România este principalul nostru partener comercial, iar în următorii ani vom dezvolta mai multe proiecte de infrastructură, inclusiv poduri peste Prut, pentru comerț, circulație mai ușoară și conectare la spațiul european”,  a spus Maia Sandu. 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:3,6 m/s
Thu
18
Fri
20
Sat
16
Sun
13
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău