FOTO | Ministrul român al Educației, întrevedere cu rectorul Universității de Stat din Moldova. Dezvoltarea educației prin cooperare, pe agenda discuțiilor

  • 24 Septembrie 18:25
FOTO | Ministrul român al Educației, întrevedere cu rectorul Universității de Stat din Moldova. Dezvoltarea educației prin cooperare, pe agenda discuțiilor

Ministrul Educației al României, Ligia Deca a vizitat astăzi Universitatea de Stat din Moldova. În cadrul vizitei, ministrul român a avut o întrevedere cu rectorul USM, Igor Șarov. La discuții au fost prezenți și prim-prorectorul pentru activitatea didactică și studențească, USM, Otilia Dandara, șefa departamentului cooperare internațională, Tatiana Bulimaga, consilierul diplomatic al Ambasadei României în Republica Moldova, Emilian Marc Morar, prim colaborator al Ambasadorului României, Ovidiu Năftănăilă și secretarul general adjunct al ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova, Ludmila Pavlov.

 
În cadrul întrevederii, au fost abordate subiecte ce vizează dezvoltarea programelor de mobilitate pentru studenți și cadre didactice, intensificarea proiectelor comune de cercetare și parteneriatele în cadrul programelor europene. Oficialii au discutat și despre posibilitatea unei susțineri reciproce în accesarea finanțărilor internaționale, precum și despre partajarea bunelor practici pentru îmbunătățirea calității actului educațional și a inovării în universitățile noastre.
 
Rectorul USM a subliniat că acțiunile comune reprezintă o oportunitate valoroasă de a explora noi posibilități de colaborare, stabilirea direcțiilor strategice care pot fi urmate în beneficiul educației și cercetării, în spiritul unei colaborări continue și fructuoase.
 
În context, Igor Șarov i-a mulțumit ministrului român pentru frumoasele proiecte implementate la Universitatea de Stat din Moldova, cu suportul Guvernului român, referindu-se aici la proiectele de modernizare a aulelor și a centrelor de cercetare, precum și la activitățile științifice precum conferințe, congrese, lecții publice etc.
 
„Suntem convinși că relațiile noastre vor evolua într-o direcție pozitivă și vor oferi oportunități de dezvoltare atât pentru studenți, cât și pentru cadrele didactice”, a mai menționat rectorul USM.
 
La final, ministrul Ligia Deca împreună cu rectorul Igor Șarov au vizitat mai multe aule modernizate în cadrul proiectelor susținute de Guvernul României, la Universitatea de Stat din Moldova.
 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
25,52
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Wed
20
Thu
20
Fri
21
Sat
22
Sun
20
Arhivă Radio Chișinău