FOTO | Mii de conturi și parole de acces online ale cetățenilor din R.Moldova au fost sparte de o rețea de hackeri

  • 09 Iulie 2018 13:18
FOTO | Mii de conturi și parole de acces online ale cetățenilor din R.Moldova au fost sparte de o rețea de hackeri

Datele din mii de conturi și parole de acces online a cetățenilor din R.Moldova au fost accesate de o rețea de hackeri după ce au fost sparte.

Potrivit unui comunicat, reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu ofițerii Centrului pentru combaterea crimelor informatice al Inspectoratului Național de Investigații ofițerii Serviciul de Informații și Securitate, au identificat un cetățean al R. Moldova care „infecta” sistemele informatice prin distribuirea programelor nelicențiate prin intermediul platformelor de tip ”torrent”.

„În cadrul urmării penale s-a stabilit că cetățeanul Republicii Moldova împreună cu alte persoane în curs de identificare, încărcau diferite programe nelicențiate pe platformele cu mecanism PEER-TO-PEER (P2P) de tip ”torrent”, care erau virusate preventiv în scopul sustragerii informațiilor credențiale de acces la poște electronice sau la alte conturi online. Urmare a infectării sistemelor informatice, hackerii au obținut parolele și alte date de acces online precum: acces la poștele electronice, conturile bancare, site-uri web ale peste 3600 utilizatori ai sistemelor informatice din Republica Moldova și de peste hotare”, precizează oamenii legii. 

În cadrul percheziției efectuate la domiciliul suspectului, au fost ridicate 2 laptopuri, 3 telefoane mobile, 1 suport de memorie HDD, precum și alte documente importante cauzei penale.
La moment acesta are statut de învinuit, fiind cercetat penal, iar suporturile electronice ridicate sunt supuse unei analize informaționale. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău