FOTO | Mihai Popșoi, la Summitul „Ucraina - Europa de Sud-Est”: „R. Moldova sprijină în totalitate Formula Păcii propusă de președintele Zelenski”

  • 09 Octombrie 19:41
FOTO | Mihai Popșoi, la Summitul „Ucraina - Europa de Sud-Est”: „R. Moldova sprijină în totalitate Formula Păcii propusă de președintele Zelenski”

Republica Moldova sprijină în totalitate Formula Păcii propusă de președintele Zelenski, a declarat Ministrul afacerilor externe, Mihai Popșoi, în cadrul summitului „Ucraina - Europa de Sud-Est”, care a avut loc la Dubrovnik, Croația.

 
„În cadrul intervenției mele, am reafirmat angajamentul ferm al Republicii Moldova de a susține pacea în Ucraina și de a contribui la eforturile internaționale pentru a pune capăt războiului declanșat de Federația Rusă. Republica Moldova sprijină în totalitate Formula Păcii propusă de președintele Zelenski, singurul plan eficient pentru restabilirea păcii. Drumul către o pace durabilă pentru Ucraina trebuie să se bazeze pe dreptul internațional”, a spus Mihai Popșoi. 
 
Totodată, oficialul de la Chișinău, a subliniat că în acest moment crucial, sprijinul pentru Ucraina trebuie să fie și mai puternic.
 
„Ucraina trebuie să reziste, deoarece este vorba nu doar despre apărarea teritoriului său, ci despre protejarea viitorului Europei și a valorilor noastre comune – libertatea și democrația. În același timp, am menționat că, pentru Moldova, dar și fiecare țară care aspiră să adere la Uniunea Europeană, acest proces este esențial pentru a asigura o pace durabilă”, a declarat vicepremierul Mihai Popșoi. 
 
De asemenea, la finalul intervenției, șeful diplomației moldovenești i-a mulțumit președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, pentru că luptă nu doar pentru securitatea Ucrainei, ci și pentru siguranța Republicii Moldova.

Summitul „Ucraina - Europa de Sud-Est” reunește șefi de state și de guverne pentru a discuta despre sprijinul continuu pentru Ucraina în vederea restabilirii păcii durabile pe continentul european și susținerea eforturilor de aderare la Uniunea Europeană pentru țările candidate, inclusiv pentru Republica Moldova.

Summitul Ucraina – Europa de Est se află la cea de-a treia ediție. Primele două reuniuni în acest format au avut loc în Grecia și Albania.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:4,12 m/s
Thu
18
Fri
20
Sat
16
Sun
13
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău