FOTO | Mai mulți răniți la Bagdad, ca urmare a ciocnirilor violente între poliție și manifestanți

  • 11 Februarie 2017 14:34
FOTO | Mai mulți răniți la Bagdad, ca urmare a ciocnirilor violente între poliție și manifestanți

Forțele de securitate irakiene au făcut uz de gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc, sâmbătă, pentru a-i dispersa pe manifestanții ce încercau să pătrundă în Zona Verde, sector securizat din centrul Bagdadului, rănind mai multe persoane, au anunțat martori oculari și surse din cadrul poliției irakiene, informează AFP.

Mii de manifestanți, în principal susținători ai liderului șiit Moqtada Sadr, s-au adunat în inima capitalei irakiene pentru a cere reforme electorale, înaintea unui scrutin prevăzut să aibă loc în septembrie la nivel de provincii, scrie AGERPRES.

Manifestația a început pașnic și mai mulți oameni au ținut discursuri în fața unei mulțimi adunate în Piața Tahrir. Însă ulterior manifestanții au încercat să rupă cu forța cordonul de polițiști ce securiza drumul principal ce duce spre Zona Verde, iar forțele de securitate "au aruncat grenade lacrimogene pentru a-i opri, dar manifestanții au insistat", potrivit unui responsabil al poliției din Bagdad.

Un alt responsabil al poliției estimează la 11 numărul de manifestanți răniți, atinși de gloanțe de cauciuc sau de grenade lacrimogene. De asemenea, zeci de cazuri de sufocare au necesitat îngrijiri medicale.

Sursa foto: Reuters

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:2,57 m/s
Tue
4
Wed
2
Thu
2
Fri
1
Sat
2
Arhivă Radio Chișinău