FOTO | La Tiraspol a fost reconstruit un teren sportiv, cu sprijinul Uniunii Europene

  • 28 August 2020 13:12
FOTO | La Tiraspol a fost reconstruit un teren sportiv, cu sprijinul Uniunii Europene

Locuitorii orașului Tiraspol vor avea acces la un teren sportiv reconstruit cu sprijinul Uniunii Europene

Terenul sportiv a fost reconstruit în cadrul Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”. Aproape 18 000 de persoane, inclusiv 3000 de copii, vor avea acces la un teren de mini-fotbal și la echipament de fitness în aer liber.

 „Sportul este o activitate care a unit întotdeauna tinerii, familiile și comunitățile lor. El încurajează respectul reciproc și prietenia în rândurile jucătorilor, spectatorilor și voluntarilor. În această perioadă de provocare din cauza COVID-19, ne bucurăm că putem aduce copiilor din Tiraspol o oportunitate de a găsi aproape de locul în care trăiesc o zonă în care pot socializa prin sport, respectând distanța socială”, a declarat Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, la ceremonia de deschidere.

Proiectul a fost coordonat cu fostul sportiv Anatoli Kovalski, în vârstă de 47 de ani. El a practicat caiacul în Ucraina de la vârsta de 13 ani. S-a întors la Tiraspol și a decis să îi inspire pe tineri, prin propriul exemplu, să ducă un mod de viață sănătos și să aleagă sportul.

Statisticile arată că în ultimii ani, până la 35% dintre copiii care merg la școală au deja boli cronice. De aceea, este important să promovăm un stil de viață sănătos ”, a menționat managerul programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, Anatoli Terzi.

Pentru reconstrucția terenului sportiv s-au alocat 50 de mii de euro. În cadrul Programului Măsuri de Promovare a Încrederii”, UE finanțează 16 proiecte de infrastructură socială de pe ambele maluri ale Nistrului, scopul principal fiind apropierea locuitorilor prin implicarea lor în proiecte de dezvoltare comune.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău