FOTO | Incendiu de vegetație în raionul Strășeni. Flăcările au cuprins peste 100 de hectare de teren

  • 13 Septembrie 2020 10:55
FOTO | Incendiu de vegetație în raionul Strășeni. Flăcările au cuprins peste 100 de hectare de teren

Patru echipaje de pompieri au stins un incendiu care cuprindea o suprafață extinsă în localitatea Cobâlea, raionul Șoldănești.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat în seara zilei de 12 septembrie la ora 19:15. Potrivit primelor informații suprafețe extinse de vegetație arsă au fost văzute de oameni. Ajunși la fața locului pompierii au stabilit că peste 100 ha de iarbă uscată sunt cuprinse de flăcări într-o fâșie forestieră. Angajații IGSU au localizat incendiul fără ca acesta să mai obțină răspândire. Circumstanțele arderii urmează a fi stabilite. Un alt incendiu a fost lichidat de pompieri în localitatea Pepenii Noi, raionul Sângerei. Aici într-o gospodărie focul a distrus 90 de baloți cu paie și nutreț pentru animale. Salvatorii au localizat arderea fără ca aceasta să distrugă casa de locuit, aflată în apropierea construcției unde se păstra nutrețul. Tot de intervenția pompierilor a fost nevoie și în localitatea Miclești, raionul Criuleni, unde din cauza unui incendiu a luat foc 15 ari de viță de vie. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

 

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 87 situații de risc. Din numărul total de intervenții în 53 de cazuri angajații IGSU au fost solicitați pentru lichidarea focarelor.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat populația despre riscul utilizării surselor de aprindere în condiții de umiditate redusă și temperaturi ridicate. Pompierii avertizează că folosirea focului la nimicirea resturilor menajere, dar și lăsarea acestuia fără supraveghere poate provoca incendii de proporții. În caz de situații de risc, oamenii sunt îndemnați să sune la Serviciul 112 pentru ca echipele specializate să poată interveni de urgență. Foto pe dse.md

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
26,07
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău