FOTO | Incendiu de proporții în apropierea sondelor de petrol la Cahul

  • 20 Octombrie 2022 09:41
FOTO | Incendiu de proporții în apropierea sondelor de petrol la Cahul

În dimineața zilei de 19 octombrie pompierii din sudul țării au intervenit de urgență pentru lichidarea unui incendiu extins de vegetație uscată, care a izbucnit în lunca râului Prut, în apropierea satului Văleni, raionul Cahul.

 
Conform primelor informații înregistrate, în zona incendiului se aflau 12 sonde de petrol, care riscau să fie afectate. La fața locului au intervenit 13 autospeciale de intervenție cu 39 de pompieri, dar și 2 unități de tehnică din cadrul autorităților publice locale.
 
 
Ajunși, angajații IGSU au stabilit că o suprafață de peste 200 ha de vegetație este cuprinsă de flăcări. Din cauza rafalelor de vânt puternic, focul se răspândea cu repeziciune, iar pompierii aveau misiunea de a localiza focarele contra cronometru. 
 
Datorită intervenției eficiente a echipelor de salvatori și pompieri, focul nu s-a extins asupra sondelor de petrol, care riscau să fie afectate. Misiunea salvatorilor și pompierilor risca să fie zădărnicită din cauza condițiilor de vânt puternic, însă angajații IGSU au reușit să prevină o situație excepțională de proporții.
 
 
În acest context, IGSU atenționează că în condiții de cod galben de vânt, avertizarea lansată de Serviciul Hidrometeorologic de Stat pentru data de 20 octombrie, cetățenii sunt îndemnați să nu aprindă vegetația uscată și resturile menajere. Mai mult, în preajma suprafețelor agricole să fie evitată categoric utilizarea focului deschis și a surselor de aprindere.
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
28,29
Cer senin
Umiditate:22 %
Vint:9,26 m/s
Tue
23
Wed
16
Thu
7
Fri
8
Sat
10
Arhivă Radio Chișinău