FOTO | În România o bibliotecă a achiziționat un aparat pentru sterilizarea cărților împrumutate. Cum funcționează acesta

  • 05 August 13:00
FOTO | În România o bibliotecă a achiziționat un aparat pentru sterilizarea cărților împrumutate. Cum funcționează acesta

Toate cărțile împrumutate de Secția pentru tineri și adulți din Zalău a Bibliotecii Județene Sălaj din România, sunt sterilizate cu un aparat modern achiziționat recent de instituție, pentru înlăturarea virusurilor, bacteriilor, microorganismele și chiar a prafului.

"Cărțile sunt dintotdeauna purtătoare de virusuri și bacterii. Acum, când există și amenințarea COVID-19, ne-am gândit la siguranța cititorilor și angajaților și am achiziționat un sterilizator pentru cărți. Dacă înainte așteptam o săptămână pentru a fi siguri de dezinfectarea cărților împrumutate, acum ea se face într-un minut cu acest aparat. De aceea, îndemnul meu pentru public este să vină cu mai multă încredere la bibliotecă, pentru a împrumuta cărți", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, managerul Bibliotecii Județene Sălaj, Florica Pop.

Potrivit acesteia, sterilizatorul este unul de ultimă generație și a costat 35.000 de lei. Acesta elimină în mod eficient virușii, bacteriile, microorganismele (paraziți, acarieni, ciuperci, mucegaiuri) care se pot așeza pe cărți și documente - atât pe coperți, cât și în interiorul acestora, înlăturând totodată și particulele fine de praf.

FOTO | În România o bibliotecă a achiziționat un aparat pentru sterilizarea cărților împrumutate. Cum funcționează acestaTimpul recomandat pentru o operațiune de dezinfectare este de un minut, iar în perioada de așteptare clientul sau operatorul pot urmări pe ecranul aparatului clipuri video promoționale, instructive, informative, etc.

Florica Pop a adăugat faptul că instituția intenționează să achiziționeze încă două aparate, pentru Secția de copii și Sala de lectură, cu un preț estimat de 25.000 de lei pentru o bucată. Cu cele trei aparate urmează a fi apoi sterilizat întreg fondul de carte al bibliotecii. 

FOTO | În România o bibliotecă a achiziționat un aparat pentru sterilizarea cărților împrumutate. Cum funcționează acesta

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:2,64 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
22
Sun
19

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău