FOTO | Hoteluri inedite la vederea cărora rămânem fără cuvinte

  • 02 August 2017 12:18
FOTO | Hoteluri inedite la vederea cărora rămânem fără cuvinte

e spuneți de o vacanță într-o farfurie zburătoare sau într-o capsulă subacvatică, admirând lumea peștilor tropicali și a coralilor? Sau poate într-un regat de gheață sau chiar într-un far? Vă prezentăm câteva hoteluri incredibile, în care șederea poate deveni o aventură de neuitat.

 
Attrap’Reves, Alpes de Haute Provence, Franța
 
Oaspeții acestui hotel se pot bucura de cazare în bule realizate din material elastic transparent, care în timpul zilei împiedică pătrunderea razelor ultraviolete, iar noaptea oferă protecție împotriva insectelor și umidității. Covorul ce imită iarba și telescopul constituie un plus de confort. Costul unei nopți de cazare la acest hotel pornește de la 139 euro.
 
The Manta Resort, Insula Pemba, Tanzania
 
 
Pare o cameră a unui hotel normal de spa la malul mării, însă este o căsuță plutitoare cu o cameră subacvatică. „Underwater Room” este situată la 250 de metri de mal. În partea superioară a construcției exotice, ziua se poate sta la soare savurând un cocktail, iar noaptea se pot admira stelele de pe cer. Iar în dormitorul subacvatic, pe ferestrele mari poate fi urmărită viața peștilor, meduzelor și calamarilor. O zi de ședere în Underwater Room costă circa 1.000 de euro.
 
Poseidon Undersea Resort, Fiji
 
 
Acest hotel neobișnuit are 74 de camere, din care 25 sunt subacvatice, aflate la o adâncime de 15 metri. Camerele subacvatice au forma unor capsule de 50 de metri pătrați conectate între ele printr-un coridor. În cameră, oaspeții hotelului pot admira relaxați viața marină. Pentru aceasta trebuie doar să aprindă lumina specială, care atrage viețuitoarele din lumea subacvatică. Prețul cazării într-o astfel de cameră este de 15.000 de dolari de persoană pentru 6 nopți.

 Arctic TreeHouse Hotel, Rovaniemi, Finlanda

 
 
Hotelul arctic este format din apartamente de lux situate chiar sub coroana copacilor și are o amplasare ideală pentru cei care doresc să admire luminile nordice și să viziteze satul lui Moș Crăciun. Costul cazării pornește de la 850 de euro pentru 2 zile.

 Jumbo Stay, Stockholm, Suedia

 
 
Boeingul 747-212B (Jumbo Jet), care în 2002 a aparținut unei companii aeriene suedeze, a fost transformat în anul 2008 într-un hostel și amplasat la intrarea în aeroportul Arlanda din capitala suedeză. Acesta are 29 de camere, iar cea mai scumpă se află în cabina piloților, pentru că aceasta oferă o vedere panoramică spre aeroport. Prețul unei nopți de cazare aici este de circa 136 de euro.

 

 
Hotelul „Igloo Mountain”, sat Nachiki, Rusia
 
 
Hotelul exotic cu caracteristici etnice este de fapt un complex de construcții iglu (igluurile sunt locuințele de iarnă ale eschimoșilor) realizate, în totalitate, din zăpadă. Camerele din iglu sunt prevăzute pentru două sau opt persoane și au paturi de zăpadă acoperite cu piei și echipamente de dormit, gata să vă țină de cald. Prețul cazării pornește de la 2.000 de ruble și poate ajunge până la 9.000 de ruble pe zi.

 

Montana Magica Lodge, Neltume, Chile
 
 
Această cabană montană fabuloasă se află în rezervația Huilo-Huilo. La exterior, hotelul are forma unui vulcan, iar dacă nu s-ar vedea ferestrele, construcția ar arăta ca o parte a peisajului forestier. Podul suspendat în mijlocul clădirii este singura modalitate de a pătrunde în interior. Costul cazării este de 367 euro pentru 2 nopți.

  

Société Duvetnor, Quebec, Canada
 
 
Farul, construit în anul 1862 pe râul Saint Lawrence, a fost abandonat după 100 de ani, iar în anul 1989 a fost readus la viață ca un hotel. În acest monument arhitectural de importanță federală există doar 3 camere cu 2 paturi și o cameră de zi comună, aranjate în spiritul secolului trecut. Iar cu ajutorul telescopului din turn pot fi urmărite păsările care zboară în apropiere. Prețul cazării pornește de la 175 de dolari de persoană.

  

Treehotel, Harads, Suedia
 
 
Treehotel oferă oaspeților săi camere incredibil de frumoase situate chiar în copaci. Puteți alege pentru cazare una din camerele aranjate în stil ecologic: o capsulă cu ferestre panoramice, care seamănă cu un cuib de pasăre uriașă, un cub cu pereți din oglindă sau o farfurie zburătoare plutind în aer. Prețul unei camere pornește de la 503 euro pentru două persoane.
 
Traducerea și adaptarea: Svetlana Sîrbu – RADOR
Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău