FOTO | Guvernul SUA a oferit R. Moldova un lot de echipamente medicale pentru a înfrunta mai eficient pandemia de COVID-19

  • 21 Septembrie 2021 13:28
FOTO | Guvernul SUA a oferit R. Moldova un lot de echipamente medicale pentru a înfrunta mai eficient pandemia de COVID-19

Guvernul Statelor Unite ale Americii a oferit Republicii Moldova un lot de echipamente medicale pentru a înfrunta mai eficient pandemia de COVID-19. Treisprezece ventilatoare de respirație asistată și alte dispozitive medicale au fost distribuite Centrului Mamei și Copilului din Chișinău, Spitalului Raional Cahul, Spitalului Raional Bălți, și Institutului de Medicină Urgentă din Chișinău.

 
La ceremonia de recepționare a echipamentului, care s-a desfășurat astăzi la Centrul Mamei și Copilului, au participat Laura Hruby, Însărcinat cu Afaceri a.i. al Ambasadei SUA, și Ala Nemerenco, Ministrul Sănătății.
 
„ Cu ajutorul acestui echipament medical esențial vom salva vieți în timp ce combatem împreună pandemia de COVID 19. Pe măsură ce ne confruntăm cu această amenințare comună, este bine să avem parteneri de încredere. Sunt mândră că Statele Unite au fost și vor fi un partener de încredere pentru Republica Moldova. De la donația echipamentelor și resurselor până la livrarea dozelor de vaccin care pot salva vieți, pandemia ne-a demonstrat puterea parteneriatului de aproape 30 de ani dintre Statele Unite și Moldova." - a menționat Laura Hruby în discursul său.
 
 
Această donație în valoare de 641.592 dolari a fost oferită de Comandamentul European al Forțelor Armate ale SUA (EUCOM) prin intermediul Biroului de Cooperare Militară al Ambasadei SUA.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău