FOTO | Găina-gâscă de Australia sau capre anglo-nubiene de sute de euro, la Moldagrotech

  • 18 Octombrie 2018 13:35
FOTO | Găina-gâscă de Australia sau capre anglo-nubiene de sute de euro, la Moldagrotech

Peste 140 de producători și procesatori de producție agricolă, atât din Republica Moldova, cât și de peste hotare, și-au expus oferta în cadrul celei de-a XXXV-a expoziții internaționale Moldagrotech, ediția de toamnă.

În perioada 17-20 octombrie, la Moldexpo, vizitatorii pot găsi combine, tractoare, semănători, tocătoare și altă tehnică. De asemenea, pot procura păsări, pești, animale, dar și material săditor.

Ofertele participanților la secțiunile tematice Animal show, dar și Toamna de aur urmează să fie examinate de către o comisie, care va desemna noutatea anului, iar sâmbătă vor fi înmânate toate diplomele, trofeele pentru participanți și pentru cei care au luat primele locuri.

Vizitatorii pot găsi la expoziție granulatoare, cu ajutorul căror pot obține granule din furaje și cereale pentru hrana animalelor, dar și tocătoare pentru lucernă, fân, paie și altele.

Sunt prezentate și incubatoare complet automate pentru orice tip de ou, fie el de găină, gâscă, rață sau de prepeliță. Printre produsele expuse se mai numără și adăpători, hrănitori pentru păsări, iepuri, porci etc.

Institutul de Tehnică Agricolă a venit cu mijloace tehnice pentru protecția contra bolilor, dăunătorilor și buruienilor. De asemenea, vizitatorii pot vedea și achiziționa agregate pentru plantarea livezilor și a viilor, dar și utilaje pentru sectorul zootehnic și pentru producerea nutrețurilor granulare.

O atracție a expoziției este o combină de producție bielorusă, cabina căreia este dotată cu aer condiționat și are chiar și frigider. Combina, care este folosită pentru a recolta rapița, floarea-soarelui, porumbul, orzul, este dotată cu volan reglabil, ecran LCD. Combina costă peste două milioane de lei, însă comercianții spun că raportul calitate-preț este foarte bun.

 

 

O zonă aparte a expoziției este dedicată păsărilor, peștilor și animalelor. Aici este prezentată și găina-gâscă de Australia, o specia foarte rară și o atracție prin faptul că locuiește lângă apă și emite sunete asemănătoare celor de porc. Acestea ajung să coste 500 de euro perechea.

 

 

Vizitatorii pot găsi la expoziție și capre anglo-nubiene, o specie mai mult pentru lapte, productivitatea la maturitate fiind de șase litri pe zi. O capră de acest fel ajunge să coste între 600 și 700 de euro, însă crescătorii spun că poate înlocui o vacă. Capra este mai ușor de întreținut, iar beneficiile de laptelui de capră sunt bine cunoscute.

Pomii fructiferi, aduși la exoziție costă între 20 și 30 de lei.

Prețurile pentru liliacul decorativ variază între 80 și 100 de lei. Puieții de zmeură și coacăză costă între 20 și 30 de lei. Cei care își vor dori un arbust de coacăză, care atinge o înălțime de până la 1,20 metri, vor trebuie să scoată din buzunar o sută de lei. Florile se vând la prețuri cuprinse între 25-60 de lei.

 

Sursa: IPN

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău