FOTO | Flashmob în fața Președinției organizat de Mișcarea „Unirea”. Participanții au cerut demisia lui Igor Dodon, a lui Ion Chicu și a Zinaidei Greceanâi

  • 23 Ianuarie 17:05
FOTO | Flashmob în fața Președinției organizat de Mișcarea „Unirea”. Participanții au cerut demisia lui Igor Dodon, a lui Ion Chicu și a Zinaidei Greceanâi

Mişcarea politică "Unirea" a organizat astăzi, 23 ianuarie, în faţa Preşedinţiei, un flashmob prin care au cerut demisia șefului statului Igor Dodon, a premierului Ion Chicu și a șefei Legislativului, Zinaida Greceanâi din cauza că nu întreprind nimic pentru a stopa creșterea numărului de infracțiuni, în special în rândul minorilor, din ultima perioadă.

Participanții la această acțiune de protest au afişat pe gard imagini cu victime, materiale de reportaj, precum şi imagini ale lui Igor Dodon cu cuvintele "Moldova nu are viitor", potrivit Infotag. De asemenea, ei au ținut un minut de reculegere în memoria victimelor crimelor comise în ultima perioadă.

Potrivit preşedintelui Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, acţiunea este "un protest împotriva regimului lui Dodon, care nu face nimic pentru a preveni valul de crimă".


"În timp ce apar ştiri despre omorul unui tânăr de către un carabinier, despre incendierea tatălui de către propria fiică, despre uciderea unui copil de un al copil, Dodon schiază, merge la Moscova. Cum poţi avea o agendă internaţională încărcată când în ţară se întâmplă aşa ceva?! El nu este demn de funcţia de preşedinte", a declarat liderul PL.


Potrivit preşedintelui Uniunii Salvaţi Basarabia, Valeriu Munteanu, "lupta împotriva criminalităţii nu l-a preocupat pe preşedintele Igor Dodon nici în timpul lui Plahotniuc, care nu i-a permis să ia măsuri, şi nici acum, căci nu propune niciun fel de soluţii, iar acest fapt este condamnabil".

Mişcarea "Unirea" a propus un şir de măsuri pentru prevenirea infracţiunilor, inclusiv "confiscarea armelor albe şi armelor de foc neînregistrate; verificarea de către poliţie a situaţiilor din familiile social-vulnerabile care au manifestat anterior un comportament agresiv; patrularea de către poliţie a locurilor unde se adună tinerii".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chişinău
3 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:59 %
Vint:7,2 m/s
Wed
4 °C
Thu
6 °C
Fri
8 °C
Sat
10 °C
Sun
9 °C

Curs oficial BNM 31 Martie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 20.1152 0.2034
USD 18.1709 0.0832
RON 4.1658 0.0474
UAH 0.6473 0.0012
RUB 0.2275 -0.0038
Arhivă Radio Chișinău