FOTO | Fasole bătută și ouă umplute la Festivalul Gastronomiei Românești de la Ankara

  • 04 Mai 2018 13:56
FOTO | Fasole bătută și ouă umplute la Festivalul Gastronomiei Românești de la Ankara

Bucatele tradiționale românești răsfață în această perioadă papilele gustative ale gurmanzilor turci și nu numai, cu ocazia Zilelor Gastronomiei Românești, eveniment organizat sub egida Centenarului Marii Uniri a României și a celebrării a 140 de ani de relații diplomatice fructuoase dintre România și Turcia, la hotelul Sheraton din Ankara, conform unui comunicat de presă al Ambasadei României în Turcia remis vineri, 4 mai, la AGERPRES.

Evenimentul își propune scoaterea în evidență a similitudinilor culturale gastronomice dintre bucătăria română și cea turcă. Începând de miercuri, când a avut loc vernisajul evenimentului, au fost degustate produse după rețete tradiționale românești realizate de către bucătarul-șef al Hotelului Sheraton și a fost prezentat și oferit participanților studiul reeditat „Împărtășind aceleași gusturi: Bucătăria tradițională comună turcească și românească".

Volumul prezintă percepția diferențelor și apropierii gastronomice românești și turcești și a fost realizat de către cercetători ai Institutului de Etnografie și Folclor Constantin Brăiloiu și ai Muzeului Național al Satului Dimitrie Gusti, împreună cu cercetători ai Universităților Gazi, Ankara și Bilkent din Ankara, după efectuarea de cercetări de teren în România și în Turcia. Acesta este publicat de către Comisia Națională a Turciei pentru UNESCO în limbile engleză, română și turcă.

Zilele Gastronomiei Românești au fost deschise de către ambasadorul României în Republica Turcia, Gabriel Șopandă, și de președintele Comisiei Naționale a Turciei pentru UNESCO, Ocal Oguz.

La deschidere au participat aproximativ 300 de persoane, reprezentanți din mediul politic, diplomatic, academic și de afaceri din Turcia.

Acest veritabil festival al gastronomiei românești se va încheia la 10 mai.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău