FOTO | Expoziția „Instituții militare românești în Basarabia” a fost inaugurată la Chișinău

  • 24 Octombrie 13:30
FOTO | Expoziția „Instituții militare românești în Basarabia” a fost inaugurată la Chișinău

. În contextul Zilei Armatei României, la Chișinău a fost vernisată expoziția „Instituții militare românești în Basarabia (1918-1944)”. Evenimentul este găzduit de Agenția pentru Știință și Memorie Militară. La deschiderea expoziției au participat oficiali din cadrul Ministerului Apărării, ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu, transmite MOLDPRES.

Secretarul de stat al Ministerului apărării, Ghenadie Cojocaru, a menționat că expoziția este un exemplu concludent pe segmentul extinderii ariilor de colaborare și anume cel al memoriei militare, ce reflectă una dintre etapele noastre istorice parcurse împreună.

Mă bucur să mă aflu în calitate de participant la inaugurarea unei expoziții tematice dedicate perioadei interbelice, pe care o pot califica, cu certitudine, ca fiind o importantă lecție de istorie, o importantă lecție a dragostei de trecut, deoarece lecțiile bine însușite la capitolul istoriei marchează și pot constitui o contribuție la conturarea unei politici naționale pe domeniul memoriei militare, politicilor culturale, învățământului național, ce au o sarcină cognitivă majoră pentru întreaga noastră societate”, a spus Ghenadie Cojocaru.

La rândul său, ambasadorul României la Chișinău, E.S. Cristian-Leon Țurcanu, a declarat că prin această expoziție, societatea are ocazia să redescopere „istoria comună și să înțeleagă corect perioadele istorice”.

Marcăm Ziua Armatei României printr-o expoziție de fotografii prezentate în premieră publicului larg pentru a evoca realitățile istorice într-un context complex, în care reinterpretarea istoriei a devenit o armă”, a spus Cristian-Leon Țurcanu.

Expoziția este organizată de Agenția pentru Știință și Memorie Militară, în colaborare cu Arhivele Militare Naționale Române și Ambasada României în Republica Moldova.

FOTO | Expoziția „Instituții militare românești în Basarabia” a fost inaugurată la Chișinău

 

img24008530

img24008530

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
11
Sun
12
Mon
13
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău