FOTO | Exercițiu la care au participat militari ai Armatei Naționale din contingentul KFOR

  • 27 Februarie 2019 11:02
FOTO | Exercițiu la care au participat militari ai Armatei Naționale din contingentul KFOR

Militari ai Armatei Naționale din contingentul KFOR-10 au participat la un exercițiu, desfășurat marți, 26 februarie, de Gruparea de Forțe Multinaționale MNBG-W (Multinational Battle Group — West), împreună cu Gruparea de Forțe Multinaționale MNBG-E (Multinational Battle Group — East) în Kosovo.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, antrenamentele au avut ca scop evaluarea abilităților contingentelor din cadrul operațiunii de a se integra într-o structură multinațională de nivel companie, în special cele legate de procedurile de solicitare a sprijinului aerian pe timpul desfășurării acțiunilor în teren.

Potrivit scenariului, militarii au fost implicați în acțiuni de testare a procedurilor de contracarare a unei eventuale amenințări, care ar putea afecta siguranța mediului și libera circulație pe teritoriul Kosovo.   

Reprezentanții Ministerului menționează că trupele KFOR își perfecționează constant abilitățile de operare cu tehnica de aviație și nivelul de pregătire în cadrul misiunilor de intervenție.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
3,85
Fum
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Tue
11
Wed
15
Thu
15
Fri
14
Sat
16
Arhivă Radio Chișinău