FOTO | Eveniment de comemorare a tragicelor evenimente de la Tighina, organizat în apropierea localității Varnița

  • 19 Iunie 2019 15:00
FOTO | Eveniment de comemorare a tragicelor evenimente de la Tighina, organizat în apropierea localității Varnița

Un eveniment de comemorare a victimelor luptelor de la Tighina a fost organizat astăzi în apropiere de localitatea Varnița, Anenii Noi.

La eveniment au participa polițiști, mai mulți unioniști, dar și locuitori din regiune. Potrivit președintelui Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, evenimentele din 1992 au constituit o pagină neagră din istoria neamului nostru. 

„Este de datoria noastră să ne amintim de eroii care și-au dat viața pe câmpul de luptă. După 27 de ani încă avem o armată străină pe teritoriul Republicii Moldova, de 27 de ani suntem, fără voia noastră, la cheremul Federației Ruse. Noi trebuie să fim stăpâni la noi acasă”, a declarat Vlad Bilețchi. 

Astăzi se împlinesc 27 ani de la tragicele evenimente de la Tighina, când Armata a 14-a a Federației Ruse și separatiștii au atacat, inclusiv cu tancuri, forțele constituționale militare și de poliție ale Republicii Moldova.  

Se estimează că, în urma luptelor de la Tighina, și-au pierdut viața aproximativ 200 de militari și civili moldoveni, alți 300 au fost răniți.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău