FOTO | Evaziune fiscală în proporții deosebit de mari, deconspirată de organele de anchetă

  • 14 Februarie 2017 10:25
FOTO | Evaziune fiscală în proporții deosebit de mari, deconspirată de organele de anchetă

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale de comun cu Serviciul de Informații și Securitate au depistat și anihilat o schemă de spălare de bani și evaziune fiscală cu prejudicierea intereselor economice ale statului, estimate la milioane de lei.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigații, procurorii și ofițerii de informații au acumulat dovezi în privința fondării de către grupul infracțional a unui cazinou electronic și practicarea în regim on-line a jocurilor de noroc, sfidând legislația în vigoare.

Membrii grupării, cu vârste cuprinse între 28 și 50 de ani, au amenajat, în mod clandestin, o sală de joc, dotată cu rulete, dispozitive video, audio, tehnică sofisticată prin care se asigura conectarea la internet. Jocurile de noroc, în speță, se realizau în etape succesive prin intermediul unui site, ce putea fi accesat doar din străinătate.

La fel, datele obținute de către procurori și ofițerii SIS indică că, pentru serviciile prestate, agentul economic achita angajaților salariul oficial doar în proporție de circa 30%, celelalte 70% - se achitau „în plic”. Ca urmare, prin săvârșirea evaziunii fiscale, anual, erau ratate încasării la bugetul de stat de milioane de lei.

În timpul perchezițiilor efectuate concomitent, de către procurori, ofițerii de urmărire penală din cadrul DGUP al MAI și ofițerii de investigații ai SIS, la adrese de domiciliu, la o companie IT și cazinoul clandestin, au fost ridicate sume bănești în proporții deosebit de mari, achitate neoficial angajatelor companiei, purtători de informație, recuzita cazinoului, inclusiv cărți de joc cu elemente de identificare electronică și jetoane, documente financiare, precum și alte obiecte ce pot avea valoare probantă în cadrul cauzei penale.

Pe acest caz au fost reținuți patru membri ai grupării criminale. Ieri, la demersul procurorilor, trei dintre aceștia au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile, asupra arestului celuilalt învinuit, instanța urmînd să se pronunțe astăzi.

În cazul în care le va fi demonstrată vinovăția, aceștea riscă pînă la 10 ani închisoare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău