FOTO | Erdogan și Putin discută pe tema situației din Siria și a ofensivei irakiene asupra Mosulului

  • 19 Octombrie 2016 10:35
FOTO | Erdogan și Putin discută pe tema situației din Siria și a ofensivei irakiene asupra Mosulului

Președintele turc Tayyip Erodgan și omologul său rus, Vladimir Putin, au purtat o discuție telefonică pe tema situației din Siria și a operațiunii de eliberare a orașului irakian Mosul, a anunțat serviciul de presă al Kremlinului, potrivit agenției de știri TASS.

"Partea rusă a subliniat importanța unei separări eficiente a grupărilor de opoziție moderată de militanții Jabhat al-Nusra și alte grupuri teroriste afiliate," a comunicat Kremlinul.

În cadrul convorbirii telefonice inițiate de partea turcă, cei doi șefi de stat au discutat și despre adâncirea cooperării bilaterale în plan politic, economic etc.

Potrivit unei surse din cadrul administrației prezidențiale de la Ankara, Vladimir Putin l-a felicitat pe Erodogan pentru succesul ofensivei forțelor turce împotriva rețelei teroriste Stat Islamic, în nordul Siriei, notează agenția de știri Anadolu.
Cei doi președinți au căzut de acord că ostilitățile din zona orașului Alep trebuie să înceteze, iar populația trebuie să primească ajutor umanitar cât mai curând posibil, informează MEDIAFAX.

Eliberarea orașului Mosul:

Sursa foto: unian.ua

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău