FOTO | Deputații socialiști, alături de deputații ruși, veniți să monitorizeze ”alegerile” din stânga Nistrului. Oazu Nantoi: Îi vedem pe trădătorii de țară de profesie din PSRM

  • 11 Decembrie 2021 13:14
FOTO | Deputații socialiști, alături de deputații ruși, veniți să monitorizeze ”alegerile” din stânga Nistrului. Oazu Nantoi: Îi vedem pe trădătorii de țară de profesie din PSRM

Deputatul PAS, Oazu Nantoi, a criticat prezența deputaților PSRM la o întrevedere cu deputații ruși care ar fi avut loc la sediul Ambasadei Rusiei la Chișinău, făcând referire la o poză pe care a publicat-o pe profilul său de Facebook.

„Foto, probabil de la Ambasada Rusiei. Îi vedem pe deputații ruși, veniți să monitorizeze ”alegerile” din stânga Nistrului. Îl vedem pe Ambasadorul Rusiei. Și-i vedem pe trădătorii de țară de profesie din PSRM, chemați la Ambasada Rusiei să lingă laba stăpânului din contul acelorași 30 de arginți. Pe când Dodon aleargă pe la Moscova (acolo îi este bussinesul) și-i convinge pe stăpâni cum că: ”La ea totul se ruinează! În primăvară lumea o să-i dea jos!” Scopul urmărit de Dodon e simplu - reluarea finanțării. Pe când eu aștept reacția de la Procuratura Generală la demersul meu (repetat), prin care eu am solicitat să fie examinate acțiunile fostului Președinte Igor Dodon sub aspectul Art.337 - ”Trădare de Patrie” din Codul Penal al RM! Vedem. În caz contrar va trebui de recurs la actiuni mai rectilinii”, a scris Oazu Nantoi pe Facebook.
El susține că acțiunile și reacția autorităților la organizarea așa-numitului scrutin prezidențial din stânga Nistrului nu sunt suficiente. „Mai este strict necesar ca Ministerul de interne ăa aplice câteva sancțiuni prevăzute de legislație contra unor cetățeni ai RM, implicați in acest proces ilegal. În absența acestor măsuri, demersul diplomaților moldoveni rămâne un exercitiu de retorica pura. Anume MAI are obligația de a initia și aplica contravențiile in adresa unor cetățeni ai RM, implicați in organizarea de alegeri ilegale. Aceste sancțiuni urmează sa fie aplicate atat “candidaților” la așa zisul scrutin, cât și conducerii CEC din “autoproclamata”, cosideră deputatul. 
 
Reprezentanții PSRM nu au reacționat, deoacamdată, la aceste declarații. 

Duminică, 12 decembrie, în regiunea separatistă transnistreană va avea loc scrutinul pentru alegerea așa-zisului președinte. Autoritățile constituționale de la Chișinău nu recunosc acest proces și îl consideră o sfidare la adresa suveranității Republicii Moldova.

Biroul Politici de Reintegrare a emis o declarație de presă prin care constată că acest exercițiu se desfășoară în afara cadrului constituțional și contrar legislației în vigoare a Republicii Moldova. Guvernul Republicii Moldova consideră că astfel de ”alegeri” nu pot fi recunoscute și sunt considerate nule din punct de vedere juridic.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene prin intermediul canalelor diplomatice a făcut un apel către toți partenerii externi de a se abține de la delegarea observatorilor și participarea la acest proces nelegitim. Diplomația Republicii Moldova amintește că orice participare la astfel de acțiuni reprezintă o sfidare la adresa suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova și subminează procesul de soluționare a conflictului transnistrean.

Ar putea fi o imagine cu 11 persoane și persoane în picioare
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
16,54
Ploaie ușoară
Umiditate:71 %
Vint:3,13 m/s
Wed
12
Thu
13
Fri
17
Sat
20
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău