FOTO | Depuneri de flori și recitaluri de versuri, la bustul poetului Grigore Vieru

  • 14 Februarie 2019 13:58
FOTO | Depuneri de flori și recitaluri de versuri, la bustul poetului Grigore Vieru

Zeci de oameni s-au adunat la bustul lui Grigore Vieru de pe Aleea Clasicilor din Chișinău pentru a-i aduce un omagiu poetului, născut într-o zi de 14 februarie, acum 84 de ani. Copii, oameni de cultură, oficiali și politicieni au depus flori și au recitat versuri din opera poetului.

Generații întregi de copii au crescut, fiind îndrumați de versurile poetului să-și iubească mama, graiul, patria. Devenit un simbol al dragostei de ceea ce este mai sfânt,  Grigore Vieru este omagiat de oameni de cultură, iubitorii creației sale, dar mai ales de copiii din liceele și grădinițele din Republica Moldova. Doar o mică parte din ei s-au adunat la bustul poetului, alături de președintele Uniunii Scriitorilor, Arcadie Suceveanu, scriitorii Nicolae Dabija, criticul literar Mihai Cimpoi, soția poetului Raisa Vieru. La eveniment a participat și secretarul de Stat la Ministerul Culturii, Igor Șarov, compozitorul Eugen Mamot și copii de la liceele Iulia Hașdeu și Ciprian Porumbescu din capitală.

Grigore Vieru este omagiat și în școlile, grădinițe, muzeele din întreaga R. Moldova, precum și în satul poetul de pe malul Prutului, Pererâta, la casa muzeu Grigore Vieru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău