FOTO | Depuneri de flori la bustul lui Mihai Eminescu, la 131 de ani de la trecerea în neființă a marelui poet român

  • 15 Iunie 2020 15:00
FOTO | Depuneri de flori la bustul lui Mihai Eminescu, la 131 de ani de la trecerea în neființă a marelui poet român

Astăzi se împlinesc 131 de ani de la trecerea în neființă a marelui poet român Mihai Eminescu. Cu această ocazie, politicieni, oameni de cultură și simpli cetățeni au depus flori la bustul poetului de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică ”Ștefan cel Mare” din capitală. Printre cei prezenți a fost și Ambasadorul României în R. Moldova, E.S. Daniel Ioniță, care a elogiat creația geniului poeziei românești.

”Prin opera sa, intrată în patrimoniul universal, Eminescu ne-a conectat definitiv  la energiile și valorile care ne definesc ca națiune. Frumusețea și profunzimea ideilor desprinse din poeziile, proza și eseurile sale filozofice ne bucură sufletele și ne sunt far călăuzitor și astăzi”, se menționează într-un mesaj al Ambasadei, plasat pe pagina de Facebook a Misiunii diplomatice.

Tot la bustul poetului a avut loc, în imprimare, un spectacol audiofonic și difuzate piese pe versurile acestuia.

De asemenea la Filialele bibliotecii „B.P.Hașdeu" au fost organizate prezentări, recitaluri de poezie, expoziții de carte, grafică și pictură. La Centrul Academic Internațional Eminescu a fost prezentată online o prelegere susținută de academicianul Mihai Cimpoi, după care a fost lansat cel de-al 100-lea volum din ”Colecția Eminesciană” de Mihai Cimpoi și Titu Maiorescu.

La Sala cu Orgă a avut loc un spectacol literar-muzical dedicat lui Mihai Eminescu, care de asemenea a putut fi urmărit online.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău