Prima Doamnă a SUA, testată negativ pentru COVID-19 după cinci zile de izolare

  • 21 August 2022 18:59
 Prima Doamnă a SUA, testată negativ pentru COVID-19 după cinci zile de izolare

Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, a fost testată negativ pentru COVID-19 după ce a stat în izolare cinci zile în urma unui test pozitiv, a anunțat duminică Casa Albă, informează Reuters.

"După ce a stat izolată cinci zile și după ce a primit un rezultat negativ la două teste consecutive pentru COVID-19, Prima Doamnă va pleca din Carolina de Sud spre Delaware mai târziu în cursul zilei" de duminică, a anunțat purtătorul său de cuvânt într-un comunicat.

Marți, Casa Albă a anunțat că Prima Doamnă a fost testată pozitiv și că a manifestat simptome medii de răceală. Joe și Jill Biden se aflau în vacanță în Carolina de Sud.

Președintele SUA a trecut la rândul său prin infectarea cu coronavirus, fiind testat pozitiv ultima dată pe 5 august.

Testat prima dată pozitiv la COVID-19 pe 21 iulie, Biden a ieșit pe 27 iulie din izolare, întrucât fusese atunci testat negativ și părea să se fi vindecat după ce a urmat un tratament împotriva coronavirusului.

Dar pe 30 iulie el a fost testat din nou pozitiv, ceea ce medicul Casei Albe a descris drept o ''recădere'', caz observat la un mic procent dintre pacienții care au fost tratați cu medicamentul antiviral Paxlovid.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău