FOTO | Cum arată Vama Albița după finalizarea lucrărilor de reparație

  • 22 Mai 2018 11:52
FOTO | Cum arată Vama Albița după finalizarea lucrărilor de reparație

La aproximativ o lună de la semnarea protocolului cu Direcția Generală a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași, echipele DRDP Iași au finalizat lucrările de reparații în vederea desfășurării circulației în condiții de siguranță la Vama Albița.

Conform protocolului semnat pe 16 aprilie 2018, DGRFP Iași, în calitate de administrator, a transmis spre folosință cu titlu gratuit CNAIR suprafața de 50.142 mp drum, proprietate publică a statului, situată pe raza comunei Drânceni (localitatea Râșești, județul Vaslui), pentru efectuarea lucrărilor de reparații.

Lucrările au vizat frezări, plombări, reprofilări, aduceri la cotă, reparații cu mixtură asfaltică pe suprafețe întinse și corecții de pantă, acestea fiind executate în sistem de regie, cu oameni și autoutilaje proprii și mixtură produsă la stația de la Vaslui, aflată în administrarea DRDP Iași.

Costul lucrărilor se ridică la aproximativ 4 milioane lei sau circa 14 milioane de lei moldovenești, echivalentul asfaltării a peste 7 km de drum național. „Așa cum am promis la semnarea protocolului cu Finanțele, în aproximativ o lună am finalizat reparațiile cu mixturi asfaltice pe suprafețe extinse, urmând ca să continuăm cu lucrările de estetică, vopsitul bordurilor, astfel încât spre sfârșitul săptămânii viitoare să ne pregătim pentru efectuarea marcajelor. Această operațiune mai necesită însă ceva timp pentru închiderea porilor mixturii asfaltice, pentru a putea fi aplicată vopseaua. În orice caz, sperăm ca la începutul lunii iunie să avem o vamă de nivel european. Este darul pe care drumarii ieșeni îl fac celor care tranzitează Vama Albița spre și dinspre Republica Moldova”, a declarat Ovidiu Mugurel LAICU, director general regional al DRDP Iași.

Sursa: Radio Iași

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău