FOTO | Cum arată Pământul văzut de la 64 de milioane de kilometri distanță

  • 23 Februarie 2018 15:31
FOTO |  Cum arată Pământul văzut de la 64 de milioane de kilometri distanță

Agenția Spațială Americană a publicat o nouă fotografie în care Pământul este văzut de la foarte mare depărtare. Nouă imagine a Terrei a fost realizată de la o distanță de aproape 64 de milioane de kilometri distanță.

Fotografia a fost făcută pe 17 ianurie 2018 de una dintre camerele aflate la bordul navetei OSIRIS-Rex în timp ce această se deplasa prin spațiu cu o viteză de 8,5 kilometri pe secundă, informează The Mirror.

FOTO |  Cum arată Pământul văzut de la 64 de milioane de kilometri distanță

Experții de la NASA spun că punctul luminos din centrul fotografiei este Pământul, iar în partea dreaptă poate fi zărită și Luna.

OSIRIS-Rex a plecat în misiune în 2016 și, în cele 505 zile cât va stă în spațiu, sondă trebuia să ajungă lângă asteroidul Bennu, de unde va colectă mai multe mostre de praf pe care le va aduce pe Terra pentru a fi studiate de specialiști.

La începutul lunii decembrie 2017, NASA a anunțat că sondă spațială New Horizons, care străbate zilnic peste un milion de kilometri, a ajuns la 6,12 miliarde de kilometri depărtare de Pământ și a reușit să transmită ceea ce este cea mai îndepărtată imagine pe care omenirea a văzut-o. Fotografia înfățișează clusterul "Wishing Well".

Potrivit NASA, imaginea a fost surprinsă pe când New Horizons se află la o distanță și mai mare față de Pământ decât navetă Voyager 1, cea care a realizat celebra fotografie cu Pământul înfățișat că un mic punct albastru.

Sursa: ziare.com

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:1,54 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău