FOTO | Cu sprijinul Guvernului SUA, sala de instruire a Academiei de Poliție a fost renovată și dotată cu echipament performant

  • 22 Septembrie 2023 10:31
FOTO | Cu sprijinul Guvernului SUA, sala de instruire a Academiei de Poliție a fost renovată și dotată cu echipament performant

Sala pentru antrenamente în domeniul tacticilor defensive a studenților Academiei de Poliție „Ștefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne a fost ieri inaugurată, după reparația capitală și dotarea acesteia cu echipamentul necesar cu suportul Guvernului Statelor Unite ale Americii, transmite MOLDPRES.

Potrivit reprezentanților Academiei de Poliție „Ștefan cel Mare”, în urma renovării sălii de antrenamente specifice, cadrele didactice vor putea exersa diferite procedee tactice precum: cordonul de ordine, lanțul, gardul, carapacea, barajul de oprire, direcționarea.

Totodată, pentru pregătirea practică a viitorilor ofițeri ai organelor de drept din țară, odată cu reabilitarea și dotarea sălii studenții vor putea fi antrenați în domeniul tacticii de intervenție în situații de risc și tacticii de intervenție la asigurarea și restabilirea ordinii publice. Spațiul amenajat și echipamentul special vor permite improvizarea diferitelor situații modelate cu aplicarea mijloacelor speciale pasive și active cum ar fi: scut, baston, spray lacrimogen, cătușe, cuțit, pistol, cu diminuarea esențială a riscului de traumatizare.

De asemenea, Academia a fost dotată cu echipamente moderne și accesorii pentru desfășurarea antrenamentelor în domeniul tacticilor defensive: costume tactice, genți de depozitare pentru accesorii și muniții, echipamente pentru antrenarea procedeelor de auto-apărare și intervenție, mijloace de instruire pentru situații de reținere, neutralizare, pasive și active, mulaje de arme albe și de foc.

Renovarea și dotarea sălii de antrenamente tactice a Academiei de Poliție „Ștefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne face parte din procesul de reformatare logistică și de infrastructură a instituției.

img23007416

img23007416

img23007416

img23007416

img23007416

img23007416

img23007416

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:8,23 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău