FOTO | Copiii de la taberele din Anenii Noi și Criuleni au învățat normele de securitate împreună cu pompierii

  • 17 Iunie 2017 15:57
FOTO | Copiii de la taberele din Anenii Noi și Criuleni au învățat normele de securitate împreună cu pompierii

Odată cu începerea activității taberelor de odihnă pentru copii din țară, salvatorii și pompierii din Anenii Noi și Criuleni au mers în ultima săptămînă în mai multe tabere din aceste raioane.

Prin metode interactive, salvatorii au amintit copiilor normele de securitate. Recomandările au ținut de capitolul prevenire și reacționare în caz de incendiu, cazuri de înec, dar și alte situații de pericol. Întrucît multe din taberele de odihnă pentru copii sînt dotate cu bazine de apă, tinerii au fost instruiți de către salvatori vizavi de  normele de securitate la scăldat, pentru a evita cazurile de înec. Suplimentar, s-a vorbit și despre recomandările în caz de ploi cu descărcări electrice, în caz de inundații etc.

Pentru a face mai interesantă instruirea, în timpul acesteia, copiilor le-a fost demonstrat echipamentul și tehnica de intervenție aflate în dotarea pompierilor. Acțiunea de instruire a copiilor din taberele de odihnă din țară, va fi continuată de către Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI pe tot parcursul sezonului estival, scopul fiind prevenirea prin învățare a situațiilor excepționale, care ar putea pune în pericol viețile tinerilor.

Această acțiune de informare a salvatorilor și pompierior vine să completeze șirul de campanii de instruire a tinerii generații în domeniul bazelor securității vieții și salvării de vieți omenești. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău