FOTO | Conducerea statului depune flori de Ziua Independenței. Sute de oameni au fost evacuați forțat de la Monumentul lui Ștefan cel Mare

  • 27 August 2018 08:58
FOTO | Conducerea statului depune flori de Ziua Independenței. Sute de oameni au fost evacuați forțat de la Monumentul lui Ștefan cel Mare sursa foto: unimedia.md

În aceste clipe, conducerea țării depune flori a monumentul Maica Îndurerată de Ziua Îndependenții.

UPDATE: (9:35) Președintele Parlamentului Andrian Candu, premierul Pavel Filip și președintele Igor Dodon, au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt pe fundalul protestelor. 

Ei au fost huiduiți de protestatari.

Cu ocazia Zilei Independenței, autoritățile au depus flori în dimineața zilei la Monumentul Maica Îndurerată de la Memorialul Eternitate. 

La eveniment au participat președintele Parlamentului Andrian Candu, premierul Pavel Filip și președintele Igor Dodon.

Poliția le-a cerut în această dimineață, 27 august, manifestanților rămași peste noapte la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt să-și schimbe locul protestului, până la finalizarea evenimentelor oficiale.

Pentru că aceștia au refuzat să se conformeze, oamenii legii au intervenit în forță și au evacuat protestatarii.

Monumentul este înconjurat de sute de polițiști. Protestatarii au fost forțați de poliție să plece de lângă statuia lui Ștefan cel Mare.

Sute de manifestanți protestează pe strada Mt. Gavriil Bănulescu-Bodoni și în scuarul Catedralei, dincolo de cordoanele de polițiști, care au fost aliniate în fața protestatarilor în șase rânduri.

Porțile din spatele monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt sunt închise. Protestatarii scandează „Hoții!” și „Jos mafia!”

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău