FOTO | Chișinăul își sărbătorește Hramul

  • 14 Octombrie 2017 18:56
FOTO | Chișinăul își sărbătorește Hramul

Chișinăul își sărbătorește Hramul. Nici vremea posomorâtă nu i-a ținut acasă pe petrecăreții care au venit să admire platourile amenajate de-a lungul bulevardului Ștefan cel Mare, să urmărească programul artistic din Piața Marii Adunări Naționale, dar și să guste din bucatele pregătite cu ocazia sărbătorii. În acest an capitala marchează 581 de ani de la prima atestare documentară, transmite IPN.

După depunerile de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Liturghia de la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului”, în lipsa primarului general, care este suspendat, sărbătoarea a fost inaugurată de primarul interimar Nistor Grozavu.  „Fie ca sărbătoarea de astăzi ,Acoperământul Maicii Domnului, să fie un prilej ca Maica Domnului să ne dea respectul, înțelepciunea și răbdarea pentru toate proiectele care sunt propuse de Chișinău. Vă doresc ca în casa dumneavoastră să domnească bunăstarea, pacea, bunăvoia și speranța în ziua de mâine”, a chemat Nistor Grozavu.

La ceremonia de inaugurare a fost prezent și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care a felicitat creștinii din Moldova cu ocazia sărbătorii religioase Acoperământul Maicii Domnului. „Vor fi mai multe evenimente importante astăzi, dar cel mai important e că sărbătoarea a început cu Sfânta Liturghie. Fără credința noastră ortodoxă, poporul nu va putea supraviețui. Sunt ferm convins că Chișinăul va străluci așa cum îl cunoșteam tot timpul”, a adăugat Igor Dodon.

În  acest an la festivitățile dedicate Hramului orașului Chișinău vor participa delegații străine din cinci țări: România, Ucraina, Polonia, Armenia și Lituania. Delegațiile oficiale vor sosi la Chișinău pe parcursul zilei.În scena din PMAN vor urca Orchestra Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici", dirijor Dumitru Cârciumaru, maestrul Mihai Munteanu, Mariana Bulicanu, Ana Cernicova, Dara, Tania Cergă, Lilian Severin, Cristina Scarlat, Dumitru Mâțu, Andrei Glavan;  Orchestra municipală condusă de frații Advahov, Zinaida Julea, Mihai Ciobanu, Igor Rusu, Igor Cuciuc, Mihai Ciobanu, Nica Dudca; Stela Botez, Eva Timuș, Diana Brescan, Iuliana Beregoi, Angelina Corjan, Ricu Vodă, Radu Dolgan și Lidia Botezatu, Surorile Osoianu etc.

Concertul dedicat Hramului orașului  va dura până aproape de miezul nopții. Invitatul special al sărbătorii este Ștefan Bănică.  Invitatul special al serii este Ștefan Bănică jr. din România.

De vineri seară, ora 23.00, și până duminică dimineața, ora 06.00, circulația rutieră pe bulevardul central este sistată în perimetrul străzilor Ismail și Mihai Viteazul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
22
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:7,2 m/s
Mon
19
Tue
19
Wed
15
Thu
16
Fri
17

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău