FOTO | Cea mai interesantă grădiniță din lume se află în Japonia

  • 15 Martie 2017 08:41
FOTO | Cea mai interesantă grădiniță din lume se află în Japonia

Grădinițele din Japonia sunt renumite pentru arhitectura lor minimalistă și pentru spațiile lor de joacă creative. Acesta este și cazul unei grădinițe japoneze construită după un proiect al companiei Hibino Sekkei, care demonstrează că spațiul de joacă și mediul educațional al acesteia permit aducerea procesului de învățare preșcolară la nivel de artă.

Cea mai importantă suprafață a grădiniței este curtea verde. Aceasta este dotată cu o rampă înclinată și cu echipamente de joacă, pe care copiii se pot urca și se pot juca în aer liber.

În interior, unele încăperi au pereți transparenți, ca de exemplu în bucătărie, unde copiilor li se permite să urmărească cum li se pregătește mâncarea. Pentru cei mici este foarte important să știe și să vadă tot ce se întâmplă în jurul lor. De aceea, cu cât sunt mai multe canale de percepție implicate, cu atât mai bine.

Ferestrele armonice glisante și culisante le permit educatorilor ca, atunci când este vreme bună, spațiile să fie deschise, ceea ce le dă posibilitatea copiilor să respire aer curat și în perioada activităților sau a mesei, nu doar în timpul pauzei de joacă. Curtea interioară este ascunsă vederii trecătorilor de pe stradă, pe toată lungimea peretelui exterior al construcției neexistând spații deschise. Acest lucru permite grădiniței să fie protejată de zgomotul din exterior, dar și de privirile celor din afară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău