FOTO | Capacitatea de luptă a militarilor moldoveni, verificată de conducerea Ministerului Apărării

  • 16 Ianuarie 2019 11:58
FOTO | Capacitatea de luptă a militarilor moldoveni, verificată de conducerea Ministerului Apărării

Capacitatea de luptă a unităților militare ale Armatei Naționale a fost verificată astăzi de conducerea Ministerului Apărării și Marelui Stat Major.

Potrivit comandantului Armatei Naționale, general de brigadă Igor Cutie, acțiunea a avut scopul de a evalua gradului de pregătire a militarilor care au desfășurat, în acest sens, acțiuni specifice cu implicarea mijloacelor de tehnică din dotare.

Generalul Cutie a adăugat că anul de instruire militară a demarat cu ședințe teoretice și antrenamente în toate garnizoanele țării, în cadrul cărora au fost stabilite obiectivele principale pentru militari, care se vor axa pe punerea în aplicare a documentelor strategice și programelor de modernizare, precum și intensificarea participării la exerciții și misiuni internaționale de stabilizare și menținere a păcii.

Prezent la eveniment, ministrul Apărării, Eugen Sturza, a apreciat  nivelul de planificare, organizare și desfășurare a verificării gradului de pregătire a militarilor.

„Pentru dumnevoastră, evaluarea a început, de fapt, săptămâna trecută, când ați demonstrat mobilizare maximă, alături de colegii din alte structuri de forță, la înlăturarea consecințelor căderilor de zăpadă în zona de centru a țării.  Pe această cale, vreau să vă transmit aprecierile Guvernului pentru felul în care ați acționat și să vă spun că sunt mândru de prestația dumneavoastră. E bine ca cetățenii să știe că pot conta pe Armata Națională în orice  situație”, a spus ministrul Sturza.

Acțiunea desfășurată astăzi are loc în conformitate cu planul de instruire al Armatei Naționale pentru anul 2019.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău