FOTO | Calendare cu imaginea lui Igor Dodon și Vladimir Putin, precum și materiale de promovare a amnistierii migranților moldoveni din Rusia, distribuite în Transnistria

  • 11 Februarie 2019 14:02
FOTO | Calendare cu imaginea lui Igor Dodon și Vladimir Putin, precum și materiale de promovare a amnistierii migranților moldoveni din Rusia, distribuite în Transnistria

Calendare tipărite cu imaginea președintelui Igor Dodon și a liderului rus Vladimir Putin, precum și materiale de promovare a amnisterii migranților moldoveni din Rusia, valabile până la data alegerilor parlamentare, 24 febuarie, sunt distribuite, în plină campanie electorală, în regiunea transnistreană. Despre aceasta a anunțat Eleonora Cercavschi, directoarea Liceului „Ștefan cel Mare” din Grigoriopol și candidata Blocului „ACUM” la alegerile parlamentare.

Potrivit pozelor postate de Eleonora Cercavschi, în materiale sunt prezentate rezultatele întrevederii dintre Igor Dodon și Vladimir Putin, subliniindu-se faptul că a fost obținută amnisterea migrațională pentru moldovenii care muncesc în Rusia, anularea taxelor comerciale, precum și planificarea mai multor proiecte investiționale și umanitare. 

Menționăm că Igor Dodon a anunțat că nu va participa la alegerile parlamentare, dar va susține PSRM. Recent, Comisia Electorală Centrală l-a avertizat pe președinte să nu se implice în campania electorală. Decizia CEC-ului a venit în urma a două sesizări depuse de Partidul Liberal și Partidul Șor, în care formațiunile reclamau transferul de imagine și susținerea pe care Igor Dodon o oferă PSRM, și totodată, indirect, sprijin de peste hotare în favoarea PSRM.

Igor Dodon a calificat aceste avertizări drept atacuri asupra instituției prezidențiale și a reiterat că a decis să nu se implice în această luptă electorală „pentru a nu fi ținta polemicilor diferitor actori politici din țară, care mizează pe acest Ping-Pong informațiinal pentru a-și ridica raitingurile personale din contul acestora”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău