FOTO | Bustul lui Mihai Eminescu, în scuarul Centrului Academic Internațional „Eminescu", renovat din contul Bugetului Civil

  • 16 Octombrie 2018 09:17
FOTO | Bustul lui Mihai Eminescu, în scuarul Centrului Academic Internațional „Eminescu

Primăria Chișinău anunță că duminică, 14 octombrie curent, de Hramul Capitalei, a fost inaugurat scuarul Centrului Academic Internațional „Eminescu". De asemenea, a fost dezvelit bustul poetului Mihai Eminescu, creat de Romi Adam din Alba-Iulia, România.

Potrivit unui comunicat al municipalității, renovarea scuarului este unul din proiectele cetățenilor prezentate prin intermediul mecanismului de bugetare participativă în anul 2017. Pentru realizarea proiectului „Amenajarea complexă a teritoriului adiacent Centrului Academic Internațional „Eminescu" - spațiu urban" din contul Bugetului Civil au fost alocați, în total, 210 mii lei.

Cu ocazia dezvelirii bustului poetului Mihai Eminescu, a fost organizat un recital de poezie „Odă orașului Chișinău", o expoziție de documente „Chișinău - oraș de vis", precum și vernisajul de pictură „Chișinău - catedrală de suflet și lumină", la care au participat scriitori, personalități ale orașului Chișinău, oameni de cultură, precum și locuitorii din zonă.

Anterior, spațiul adiacent Centrului Academic Internațional „Eminescu", de pe bulevardul Dacia 20, era folosit drept parcare neautorizată pentru șoferi. Autorii proiectului au propus transformarea teritoriului într-un scuar pot veni să discute sau să citească. De asemenea, scuarul va servi drept zonă de recreere pentru locuitorii blocurilor din preajmă.    

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău