FOTO | Austria a donat salvatorilor din R.Moldova echipamente de protecție împotriva COVID-19 în valoare de peste 16.400 de euro

  • 12 Mai 2020 16:08
FOTO | Austria a donat salvatorilor din R.Moldova echipamente de protecție împotriva COVID-19 în valoare de peste 16.400 de euro

Un lot de echipamente de protecție în lupta cu COVID-19 a donat Austria Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova. Lotul conține mănuși de protecție, dezinfectant și plăpumi. Potrivit donatorilor, suma echipamentului oferit este de 16.420 de euro, transmite IPN.

Secretarul de statal Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tatiana Molcean, a remarcat că acest lot este prima donație oferită prin intermediul mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene pentru combaterea COVID-19. Pentru Moldova acest suport demonstrează solidaritatea UE și parteneriatul strâns pe care-l are cu Austria.

Șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Mihail Harabagiu, a mulțumit Austriei care a răspuns la apelul IGSU de a acorda ajutorul necesar Republicii Moldova, MAI și IGSU. El a spus că, din primele zile, efectivul IGSU s-a implicat activ în combaterea pandemiei. În fiecare localitate unde a fost carantină, angajații IGSU au fost la datorie și nu doar acolo.

Potrivit ambasadoarei Republicii Austria în Republica Moldova, Christine Freilinger, donația a fost posibilă datorită ministerului de interne al Austriei. Ambasadoarea și-a exprimat recunoștința și gratitudinea pentru oamenii în uniformă care luptă cu COVID-19 și le-a urat să iasă sănătoși din criza pandemică.

Ambasadorul UE în Republica Moldova, Peter Michalko, a remarcat că acest ajutor este un exemplu de lucru în echipă a familiei europene, care ajută oamenii din Republica Moldova și va continua să susțină țara și pe cetățenii ei.

Donația a fost făcută prin intermediul Departamentului Managementului Dezastrelor și Coordonării Intervențiilor Civile al Ministerului Federal de Interne al Austriei. Republica Austria a susținut Republica Moldova și pe timpul inundațiilor din 2008 și 2010, fiind printre primele state care a venit cu donații de echipamente necesare pentru lichidarea consecințelor intemperiei.

 

 

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău