FOTO | Armata Națională a R.Moldova marchează 26 de ani de la fondare

  • 30 August 2017 12:45
FOTO | Armata Națională a R.Moldova marchează 26 de ani de la fondare

La 26 de ani de la fondarea Armatei Naționale, un grup de militari a primit distincții de stat din partea președintelui Igor Dodon în cadrul unei ceremonii festive organizate astăzi, 30 august. Viceministrul apărării Gheorghe Galbura a mulțumit militarilor pentru modul în care își fac datoria față de țară și a felicitat efectivul Armatei Naționale cu prilejul împlinirii a  26 de ani de la fondare, transmite IPN.

„Consider că ziua Armatei Naționale este ziua în care celebrăm patriotismul. Încrederea pe care o au cetățenii Republicii Moldova în Armată demonstrează că aceasta este purtătoare de valori naționale și că populația prețuiește standardele morale și profesionalismul celor care sunt angajați atât în asigurarea apărării țării, cât și la executarea unor misiuni umanitare. Apreciez înalt buna organizare și capacitatea de a reacționa cu promptitudine de care a dat dovadă efectivul Armatei Naționale acționând în sprijinul autorităților locale la lichidarea consecințelor calamităților naturale din primăvara anului curent”, a spus șeful statului.

Igor Dodon a menționat că apreciază devotamentul, curajul și spiritul de sacrificiu al militarilor care execută misiuni de dezamorsare și nimicire a obiectelor explozive depistate pe teritoriul țării și de menținere a păcii în regiunea transnistreană.

Viceministrul apărării Gheorghe Glabura a menționat că militarii Armatei Naționale sunt în drept să afirme că sunt forța pe care cetățenii pot conta, lucru demonstrat în primăvara acestui an, când militarii au intervenit la înlăturarea consecințelor intemperiei din aprilie. „Aveți recunoștința și celor din Kosovo, Sudan etc. acolo unde ați fost mesagerii păcii. La mulți ani, Armata Națională!”, a mai spus Gheorghe Galbura.

În același context, viceministrul apărării a subliniat că militarii Armatei Naționale merită mai mult, în ceea ce ține de condițiile de instruire și șansele de a participa la exerciții militare internaționale alături de alte țări. „Sper din tot sufletul ca aceste dorințe să se realizeze”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău