FOTO | Aproximativ 100 de persoane - în protest mut, cu spatele către clădirea Guvernului de la București

  • 22 Ianuarie 2018 09:10
FOTO | Aproximativ 100 de persoane - în protest mut, cu spatele către clădirea Guvernului de la București

Aproximativ 100 de persoane au participat, duminică, la un protest mut, cu spatele către clădirea Guvernului de la București, unii manifestanți având ochii sau gura acoperite.

Manifestația a fost prezentată, pe Facebook, cu numele "Justiția furată" și a reunit oameni care, timp de 20 de minute, au stat nemișcați, în tăcere, ca gest împotriva inițiativelor de modificare a Legilor Justiției.

De asemenea, potrivit anunțului de pe rețeaua de socializare, manifestări similare au fost programate, în paralel, în Polonia, Ungaria, Cehia, Rusia, Ungaria.

"Prin acest protest, totodată, se face un apel la solidaritate și din partea altor state care să nu accepte ca țări vecine sau prietene să fie izolate de valorile europene. Împreună putem să demonstrăm că justiția se află în pericolul de a fi confiscată în multe țări și singura modalitate de apărare a ei este să fim uniți în demersul nostru", se arată în anunțul de pe Facebook.

La București, persoanele care au participat la manifestare au venit înfășurate cu drapele ale României sau Uniunii Europene și au arborat mesaje precum "#rezist", "Toți pentru justiție", "Justiția furată", "Și totuși # vă vedem" sau "Libertatea lor, închisoarea noastră"- imprimat pe un carton cu o hartă a României în zeghe. Mesajele erau însoțite, în cazul unor persoane, de nume de orașe din țară - Timișoara, Sibiu sau Constanța.

Unii protestatari au ales să își acopere simbolic ochii sau gura, stând cu spatele spre clădirea Executivului.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
17
Wed
17
Thu
19
Fri
20
Arhivă Radio Chișinău