FOTO | Aproape 900 de obiecte explozive, neutralizate în 2017

  • 03 Ianuarie 2018 10:42
FOTO | Aproape 900 de obiecte explozive, neutralizate în 2017

Aproximativ 900 de obiecte explozive din cel de-al Doilea Război Mondial, de pe întreg teritoriul țării, au fost depistate și neutralizate pe parcursul anului trecut de către geniștii Armatei Naționale, transmite IPN.

Potrivit colonelului Mihail Bucliș, comandantul Comandamentului Forțe Terestre, echipele de geniu, formate din militari ai Batalionului Geniu, Brigăzilor „Moldova” și „Dacia”, au executat 171 de misiuni, în cadrul cărora au lichidat 868 de muniții.

Cele mai multe obiecte explozive – bombe de aruncător de mine, proiectile de artilerie, bombe de aviație, cartușe și grenade – au fost descoperite în localitățile din raioanele Ștefan Vodă, Căușeni, Criuleni, Ungheni și în municipiile Bălți și Chișinău.

Cel mai mare arsenal de muniții a fost depistat în luna noiembrie, pe un șantier de construcții din strada Aerodromului din Bălți. Geniștii au transportat munițiile la Centrul de Instruire al unității, unde le-au distrus în condiții de maximă securitate.

În luna decembrie, echipa Batalionului de Geniu „Codru a distrus cinci bombe de aviație de 50 kg, depistate în cariera de nisip din vecinătate, la Puhăceni, raionul Anenii Noi.

Ministerul Apărării atenționează populația să anunțe autoritățile locale dacă au identificat zone în care există sau se presupune că ar exista muniții. În cazul depistării unor obiecte explozive neidentificate, este categoric interzisă atingerea acestora.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău