FOTO | Amy e din nou la datorie: patrupedul Poliției de Frontieră a depistat substanțe interzise

  • 05 Februarie 13:20
FOTO | Amy e din nou la datorie: patrupedul Poliției de Frontieră a depistat substanțe interzise

Patrupeda Poliției de Frontieră Amy a reușit să descopere al doilea călător din acest an care deținea, camuflate în haină, substanțe psihotrope. Cazul a fost înregistrat la sfârșitul săptămânii trecute, în punctul de trecere a frontierei Otaci.

Potrivit Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, pe sensul de intrare în R. Moldova, pe direcția pietonală s-a prezentat printre călători și un locuitor al or. Otaci, în vârstă de 25 de ani. În cadrul controlului de rutină, câinele de serviciu - specializat pe depistarea drogurilor, a dat semnalul că asupra tânărului ar fi substanțe interzise. În context, polițistul de frontieră chinolog a dispus verificări suplimentare. Ca urmare a controlului corporal, au fost depistate în haină cinci ampule de nalbufină și 11 capsule de culoare albastră de gaban, ambele fiind substanțe interzise.

În declarații, bărbatul a menționat că procurase medicamentele în Ucraina de la farmacie, pentru uz personal.

Întreaga cantite de substanță a fost ridicată. Cazul este în continuare cercetat de către polițiștii de frontieră din Direcția regională nord.

Amy este angajată în Poliția de Frontieră din anul 2015. În cei opt ani de activitate patrupeda are zeci de descoperiri, dar și mențiuni ca unul dintre cei mai buni câini de serviciu de la frontieră.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău