FOTO | Ambasadorul SUA: R.Moldova se bucură de progrese notabile în consolidarea sectorului non-profit

  • 09 Iunie 2018 17:03
FOTO | Ambasadorul SUA: R.Moldova se bucură de progrese notabile în consolidarea sectorului non-profit

Datorită eforturilor depuse de către organizațiile non-guvernamentale, Republica Moldova se bucură de progrese notabile în consolidarea sectorului non-profit şi în intensificarea participării publicului în activitățile civice. Iar un exemplu în acest sens este direcționarea a 2% din impozitul pe venit pentru ONG. Declarația a fost făcută de ambasadorul Statelor Unite la Chișinău, James Pettit, la târgul ONG-urilor care este organizat sâmbătă, 9 iunie, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Chișinău, transmite IPN.

Diplomatul american a menţionat că un exemplu relevant de implicare a publicului este desemnarea a 2% din impozitul pe venit plătit statului, procedură inițiată anul trecut. Astfel, peste 50 de mii de moldoveni au putut să direcționeze câteva milioane de lei unor cauze importante pentru ei ca cetățeni.

Ambasadorul are convingerea că această cifră va crește în fiecare an, pentru că fiecare cetățean e conștient de această ocazie de a dona.

„Piatra de temelie a oricărei societăți democratice este participarea civică. Acum cinci ani, Guvernul american a inițiat programul „Parteneriate pentru o societate civilă durabilă în Moldova” pentru a încuraja moldovenii să se implice mai mult în tot ce ține de îmbunătățirea ţării”, a notat ambasadorul.

James Pettit şi-a exprimat speranța că şi Parlamentul va continua să colaboreze cu societatea civilă în vederea îmbunătățirii mediului în care ONG-urile să poată funcționa.

Diplomatul american a încurajat toți moldoveni să se implice în proiectele din localitățile lor, fie prin activități de voluntariat, fie prin înființarea propriului ONG, fie prin donarea unor sume de bani unor cauze importante pentru ei şi familiile lor. Nu trebuie să uităm că un viitor mai bun pentru cetățeni e posibil doar prin participare şi prin colaborare, a conchis ambasadorul SUA la Chișinău.

Scopul târgului ONG-urilor este de a promova realizările ONG-urilor şi de a sensibiliza cetățenii despre importanța implicării civice. Evenimentul adună 40 dintre cele mai active organizații neguvernamentale din diferite regiuni ale țării.

Pentru vizitatorii târgului au fost organizate jocuri interactive, expoziții, ateliere și masterclass-uri, activități pentru copii și muzică live.

În cadrul evenimentului se desfășoară și un concert susținut de trupele “7KLASE”, ”Cuibul”, precum și de interpreții Aura, Cornelia și Marcel Ștefăneț.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chişinău
5 °C
cer fragmentat
Umiditate:85 %
Vint:10,3 m/s
Fri
5 °C
Sat
6 °C
Sun
6 °C
Mon
8 °C
Tue
12 °C

Curs oficial BNM 27 Februarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4362 0.0836
USD 17.8568 -0.0020
RON 4.0458 0.0206
UAH 0.7254 -0.0028
RUB 0.2727 -0.0005
Arhivă Radio Chișinău