FOTO | Agenți ai serviciilor secrete rusești, aflați în Transnistria, pregăteau o acțiune teroristă în Ucraina, potrivit SBU

  • 07 Aprilie 2017 13:03
FOTO | Agenți ai serviciilor secrete rusești, aflați în Transnistria, pregăteau o acțiune teroristă în Ucraina, potrivit SBU

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a reținut în autogara de la Odesa o femeie curier cu material explozibil, pe care l-ar fi primit de la agenți ai serviciilor secrete rusești, rezidenți în Transnistria.

Agenții ruși au recrutat femeia, care locuiește în Hmelnițk, din Ucraina, prin intermediul unor rețele de socializare, ca să realizeze un act terorist în regiunea Hmelnițk. Aceasta ar fi acceptat să colaboreze, din motive ideologice, se arată într-un comunicat al SBU, citat de NewsMaker.md.

„Oamenii legii au stabilit că, pentru a realiza diversiunea, persoana recrutată urma să primească la Odesa explozibilul, expediat de reprezentanții serviciilor speciale ale Federației Ruse, care se află în nerecunoscuta republică moldovenească nistreană. Ofițerii SBU au reținut curierul în autogara din Odesa după ce a primit pachetul, din care au extras mecanismul exploziv echivalent cu 600 de grame de trotil”, se arată în comunicat.

Potrivit serviciilor ucrainene de contraspionaj, agentul rus care a recrutat femeia din Hmelnițk se află în prezent la Luhansk, unde ocupă un post important în așa-zisul minister al securității al „republicii populare Luhansk”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău