FOTO | Acoperișuri distruse și copaci doborâți în mai multe localități din R.Moldova din cauza vântului

  • 24 Februarie 13:57
FOTO | Acoperișuri distruse și copaci doborâți în mai multe localități din R.Moldova din cauza vântului

Pompierii au intervenit astăzi, 24 februarie, în mai multe localități din R.Moldova pentru a înlătura pagubele înregistrate din cauza vântului.

Astfel, ei au fost solicitați pentru a defrișa copaci doborâți pe trasee din raionul Nisporeni, Călărași și Soroca. Totodată, salvatorii au intervenit pentru a debloca drumul local din orașul Durlești, după ce un arbore s-a prăbușit pe o stație de transport. Pompierii au reușit deblocarea promptă a drumului și a stației. În urma incidentului nimeni nu a avut de suferit. De asemenea, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au înlăturat o țeavă de ventilare, care a căzut de pe clădirea unei întreprinderi la Anenii Noi.

Mai mult, rafalele de vânt au deteriorat acoperișul unui bloc de locuit cu 5 nivele din municipiul Ungheni. Potrivit informațiilor operative, în total au fost smulse și deteriorate circa 20 foi de ardezie. Tot vântul puternic a smuls circa 1000 m2 de țiglă metalică de pe acoperișul unui gimnaziu din satul Pistruieni, raionul Telenești. De asemenea 53 foi de ardezie au fost smulse de pe blocul administrativ al Colegiului Politehnic din municipiul Bălți. La fața locului au fost convocate Comisiile pentru situații excepționale raionale care urmează să estimeze valoarea pagubelor materiale. Conform datelor colectate de la furnizorii de energie electrică şi subdiviziunile teritoriale IGSU, din cauza intensificării vântului la moment rămân parțial deconectate 66 localități din raioanele Criuleni, Cimișlia,Orhei, Telenești, Călărași, Anenii-Noi, Hâncești, Râșcani, Florești, Edineț, UTA Găgăuzia, dar și municipiul Chișinău.

„În contextul avertizării emise de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, dar și în condiții meteorologice nefavorabile salvatorii avertizează cetățenii, că aflarea sub arbori uscați și clădiri avariate prezintă pericol pentru viața și sănătate. Totodată, oamenii sunt atenționați să nu calce cabluri şi fire căzute la pământ, dar și să-și monitorizeze strict minorii. Mai mult, pompierii îndeamnă populația să respecte cu strictețe regulile antiincendiare şi să nu aprindă vegetaţia uscată şi resturile menajere. În condiţii de vânt puternic şi umiditate redusă, focarele se pot răspândi cu repeziciune pe spaţii extinse și pot provoca incendii de proporții. În situaţii de risc oamenii sunt îndemnaţi să apeleze de urgenţă Serviciul 112”, se arată într-un comunicat al IGSU.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
16 °C
cer fragmentat
Umiditate:31 %
Vint:2,6 m/s
Sun
11 °C
Mon
12 °C
Tue
3 °C
Wed
5 °C
Thu
6 °C

Curs oficial BNM 29 Martie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7760 -0.0000
USD 18.0446 -0.0000
RON 4.0914 -0.0000
UAH 0.6405 -0.0000
RUB 0.2313 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău