FOTO | 300 de protestatari au petrecut noaptea trecută în corturile amplasate în fața Parlamentului

  • 19 Septembrie 2022 15:04
FOTO | 300 de protestatari au petrecut noaptea trecută în corturile amplasate în fața Parlamentului

Nu mai puțin de 300 de protestatari au petrecut prima noapte în orășelul de corturi din apropierea clădirii Parlamentului din centrul Chișinăului. Potrivit Infotag, reprezentanții partidului Șor au montat, potrivit datelor poliției, 120 de corturi pe trotuar după acțiunea de protest organizată de partidul oligarhului fugar Ilan Șor.

Protestatarii au fost aduși în mod organizat la manifestație, după cum relevă imaginile din autocarele care îi transportau spre Chișinău, postate chiar de Partidul Șor pe Facebook.

Reprezentanții formațiunii, ai căror lideri sunt cercetați penal pentru fapte de corupție și alte infracțiuni, au cerut demisia Maiei Sandu și a actualei puteri, dizolvarea parlamentului și organizarea de alegeri prezidențiale și legislative anticipate.

Organizatorii protestului au anunțat participarea a peste 50 de mii de persoane la manifestația de ieri, 18 septembrie, iar Inspectoratul General al Poliției operează cu un număr mult mai mic – aproximativ 6.500 de oameni. În comunicatul de presă al poliției se mai menționează că „organizatorii protestului au organizat transport cu o capacitate estimativă de 9.634 de cetățeni”.

Președinția a declarat că nu comentează protestul organizat de formațiunea oligarhului fugar Ilan Șor, pentru că în Rep. Moldova fiecare cetățean are dreptul la libera exprimare.  

Ilan Șor, condamnat în 2017 la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani.

În iulie 2022, procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA), au efectuat mai multe percheziții în cadrul cauzei penale privind finanțarea ilegală a Partidului Politic „ȘOR”. Atunci, CNA anunța că în primul semestru al anului curent, Partidul Politic „ȘOR” ar fi efectuat plăți în sumă de 600 000 de euro, pe când cheltuielile raportate erau de puțin peste 228 000 de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău