FOTO | 15 mii de oameni evacuați din cauza unor erupții vulcanice în Papua Noua Guinee. Clădiri și terenuri agricole, distruse

  • 30 Iunie 2019 13:31
FOTO | 15 mii de oameni evacuați din cauza unor erupții vulcanice în Papua Noua Guinee. Clădiri și terenuri agricole, distruse

Aproximativ 15.000 de persoane au fost nevoite să-și părăsească locuințele în urma erupțiilor vulcanice înregistrate în ultima săptămână în Papua Noua Guinee, potrivit mai multor organizații umanitare, informează cotidianul The New Straits Times.

Muntele Ulawun, aflat pe insula Noua Britanie, a erupt brusc miercuri, expulzând, la o înălțime de aproximativ 18 kilometri, o coloană de cenușă, iar vulcanul Manam a erupt vineri, expulzând fluxuri de materiale piroclastice pe versanți.

Momentan nu s-au înregistrat victime, însă erupțiile au provocat pagube materiale semnificative, distrugând clădiri, terenuri agricole și fântâni, iar cenușa vulcanică a perturbat traficul aerian în zonă.

Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie a anunțat duminică faptul că peste 3.700 de persoane au trebuit să-și părăsească locuințele din cauza erupției Manam, iar 11.000 după erupția Muntelui Ulawun.

James Marape, premierul statului Papua Noua Guinee, a vizitat duminică centrele de refugiați din provincia Noua Britanie de Vest. Anterior, șeful Guvernului de la Port Moresby a indicat că va trimite trupe pentru a ajuta la eforturile de salvare și refacere.

Sursa: MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău