Fotbalul moldovenesc, în regres. Doar trei jucători au valori de piață mai mari de un milion de euro

  • 27 Decembrie 2020 13:31
Fotbalul moldovenesc, în regres. Doar trei jucători au valori de piață mai mari de un milion de euro

Naționala de fotbal a Rep. Moldova încheie anul 2020 pe locul 177 în lume, cea mai proastă clasare a tricolorilor din toate timpurile, în cădere cu două poziții față de situația de acum un an, conform site-ului oficial al FIFA.


În 2020, naționala noastră a disputat 9 partide în care a suferit 7 înfrângeri și a reușit două rezultate de egalitate, 1-1 cu Kosovo în Liga Națiunilor și 0-0 în amicalul cu Rusia.


Totodată, doar trei fotbaliști moldoveni încheie anul 2020 având cote de piață mai mari de un milion de euro, potrivit site-ului specializat www.transfermarkt.com.


Cel mai valoros este mijlocașul Artur Ioniță care evoluează în Serie A la Benevento. Fotbalistul de 30 de ani are o cotă de piață de 2,5 mil. de euro, în scădere cu 2 mil., față de acum un an.
Portarul naționalei și al echipei Fortuna Sittard din Eredivisie (Liga 1 din Țările de Jos), Alexei Koșelev a ajuns să valoreze 1,6 mil. de euro după ce a început anul cu o cotă de 2 milioane.


Cătălin Carp, mijlocașul defensiv de la clubul Ufa din premier liga rusă, este cotat la 1,5 mil. de euro, valoarea sa diminuându-se cu 200 de mii de euro de la începutul anului, conform aceleiași surse.


Fostul căpitan al naționalei Alexandru Epureanu, ajuns la 34 de ani, care evoluează în Turcia la Istanbul Bașakșehir, are acum o cotă de piață de 900 de mii de euro, deși la începutul anul valora 1,7 milioane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău