Fotbal | Victorie de senzație a României cu 4-2 în fața Angliei, la Campionatul European pentru tineri sub 21

  • 22 Iunie 2019 12:48
Fotbal | Victorie de senzație a României cu 4-2 în fața Angliei, la Campionatul European pentru tineri sub 21

Selecționata României a reușit o victorie de senzație în fața echipei Angliei, cu scorul de 4-2 (0-0), vineri, pe Stadionul ''Dino Manuzzi'' din Cesena, în Grupa C a Campionatului European de fotbal Under-21 din Italia și San Marino.

Într-un final de la agonie la extaz, România a reușit să marcheze de patru ori puternicei formații a Angliei în ultimele 15 minute ale meciului, obținând o victorie extrem de prețioasă în lupta pentru calificarea în semifinalele competiției.

Tricolorii s-au impus în fața semifinalistei de la ediția trecută prin golurile marcate de George Pușcaș (76 - penalty), Ianis Hagi (85) și Florinel Coman (89, 90+3), respectiv Demarai Gray (79) și Tammy Abraham (87).

România a reușit pentru al doilea joc consecutiv să marcheze de patru ori, după 4-1 cu Croația, iar Anglia, învinsă de Franța cu 2-1 în primul său meci, este eliminată.

Echipa antrenată de Mirel Rădoi a avut un prim sfert de oră excelent, dar a ratat oportunitățile create. Mai întâi, Hagi jr a tras de la peste 30 m (3), dar a portarul a scor cu piciorul. Apoi, Ivan a șutat la colțul scurt (6), însă Henderson a respins în corner. Același Ivan a ratat o ocazie mare, un minut mai târziu, șutând pe lângă poartă din 6 metri, fază la care mingea a șters bara. După ce Maddison a executat destul de periculos o lovitură liberă (10), a fost rândul lui Man să irosească o șansă mare de gol (14).

Anglia a pus stăpânire pe joc și a avut o posesie mai bună, dar nu a reușit să își creeze prea multe situații de gol. Manea a deviat în corner un șut al lui Barnes (15), apoi Pașcanu a blocat șutul lui Mount (31), Ionuț Radu salvând poarta (45+1) a șutul aceluiași Mount. România a avut un gol anulat la Man, pentru ofsaid la Pușcaș (33).

După pauză, dominarea echipei engleze a fost tot mai accentuată, iar ocaziile clare au început să apară la poarta lui Radu. Ștefan a respins de pe linia porții mingea trimisă de Dowell (48), Radu a respins mingea șutată la colțul scurt de Foden (60), portarul echipei Genoa salvând și în fața lui Maddison (60), pentru ca la faza imediat următoare Gray să tragă prin fața porții.

România a contat destul de puțin în atac, dar Hagi i-a dat emoții lui Henderson (49), iar goalkeeper-ul englez a fost la post și în min. 65, la lovitura de cap a lui Pașcanu.

Intrarea lui Coman în locul lui Ivan a fost cheia victoriei echipei României, atacantul echipei FCSB având un impact imediat, în min. 75 fiind faultat în careu de Jonjoe Kenny, iar Pușcaș a marcat din penalty.

Tricolorii s-au bucurat prea devreme și Anglia a reușit egalarea la scurt timp, prin Gray (79), cu un șut la colțul lung.

Radu a fost providențial în poartă, apărând un gol ca și făcut la lovitura de cap trimisă la vinclu de Calvert-Lewin (84), atacantul ratând ținta câteva secunde mai târziu.

Finalul a fost incandescent, cu Ianis Hagi șutând de la 20 de metri (85), după ce a recuperat o minge, aducând din nou România în avantaj (2-1). O fază tratată cu superficialitate de apărarea României a făcut ca Abraham să marcheze în min. 87.

Jocul a continuat pe contre, iar Coman a trimis un șut destul de modest din afara careului, însă portarul Henderson, eroul meciului cu Franța, a scăpat mingea în plasă (89). Anglia a fost în câteva rânduri aproape de egalare, din nou, dar Radu a fost magistral în fața lui Tammy Abraham (90+1), echipa României fiind ocrotită și de șansă, după ce același atacant englez a nimerit transversala (90+1). Emoțiile au continuat la poarta noastră, dar Radu a reținut șutul lui Gray (90+2).

Florinel Coman a tranșat soarta meciului cu un șut la vinclu de la circa 22 de metri (90+3), care l-a lăsat spectator pe Henderson.

Luni se vor juca ultimele partide din grupă, Franța - România (Dino Manuzzi - Cesena, 22:00) și Croația - Anglia (San Marino Stadium - Serravalle, 22:00).

În semifinale se califică echipele câștigătoare ale celor trei grupe și cea mai bună ocupantă a locurilor secunde. Primele patru clasate se califică la JO 2020.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău