Fotbal: Uniforia, mingea oficială a turneului final al EURO 2020

  • 07 Noiembrie 2019 10:25
Fotbal: Uniforia, mingea oficială a turneului final al EURO 2020

Compania de echipament sportiv Adidas a prezentat miercuri mingea oficială a turneului final al EURO 2020 la fotbal, denumită ''Uniforia'', ''pentru a onora sentimentele de unitate și euforie pe care le poate oferi fotbalul''.

Mingea Uniforia, care face referire la puterea de a uni, marchează cea de-a 60 aniversare a turneului, ce se va desfășura pentru prima oară în 12 orașe gazdă, între care și București.


Designul balonului Uniforia prezintă ''linii îndrăznețe, elemente care 'traversează' mingea, simbolizând astfel estomparea granițelor și trecerea frontierelor, aspect ce reflectă noul format transcontinental al competiției'', se arată în comunicatul Adidas.

Coordonatele GPS ale fiecărui stadion sunt incluse în designul Uniforia, care sărbătorește acest format unic și istoric. Grafica îndrăzneață este prezentată pe o minge cu aceeași structură de înaltă performanță precum modelele recente ale Cupei Mondiale, dar cu un material unic ''Hi-White'', care permite o mai bună vizibilitate pe teren.

Mingea a fost prezentată miercuri seară, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Londra și la care au participat fotbaliști și fotbaliste din diferite țări europene, printre care francezul Ngolo Kante, brlgianul Michy Batshuayi, spaniolul Kepa Arrizabalaga, englezoaicele Lauren James și Katie Zelem.

EURO 2020 va debuta pe 12 iunie, la Roma și se va încheia o lună mai târziu, cu finala de pe stadionul Wembley din Londra. Meciurile din grupele turneului final vor avea loc în 12 orașe de pe cuprinsul continentului: Amsterdam, Baku, Bilbao, București, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Londra, Munchen, Roma și Sankt Petersburg.

Bucureștiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C și una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Națională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 și 29 iunie 2020, transmite AGERPRES.

Fotbal: Uniforia, mingea oficială a turneului final al EURO 2020

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
31,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,63 m/s
Sun
27
Mon
24
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău