Fotbal | UEFA autorizează vânzarea alcoolului pe stadioane din sezonul viitor

  • 26 Iunie 2018 17:19
Fotbal | UEFA autorizează vânzarea alcoolului pe stadioane din sezonul viitor

Comitetul executiv al UEFA a decis să autorizeze vânzarea alcoolului în incinta stadioanelor, din sezonul viitor, în Liga Campionilor și Europa League, "fără să impună această vânzare și această distribuție", hotărârea fiind primită favorabil de mai multe asociații ale suporterilor, scrie AFP.

Această schimbare a regulamentului forul fotbalistic european, decisă la sfârșitul lui mai, la ultimul comitet executiv al instanței continentale la Kiev, și confirmată marți pentru AFP de UEFA, este valabilă pentru competițiile organizate de ea, "respectând legislația locală și cea națională".

Autorizația se referă la interiorul stadioanelor și la imediata lor vecinătate.

"Organizatorul meciului trebuie, la definirea politicii de vânzare și de distribuție înaintea fiecărui meci, să țină cont cum se cuvine de profilul suporterilor care vor asista la meci și de riscurile asociate", a explicat instanța, potrivit căreia poate fi decisă "o interdicție sau o limitare a vânzării și a distribuției alcoolului" în funcție de context.

Ronan Evain, responsabilul Football supporters Europe (FSE), o rețea ce reunește suporteri din peste 40 de țări, a salutat această decizie într-un comunicat publicat marți: "Fanii fotbalului s-au simțit multă vreme nedreptățiți în comparație cu fanii altor sporturi, mai ales ai rugby-ului. Nu sportul urmărit determină comportamentul bun sau rău al unui suporter".

"Suporterii au resimțit întotdeauna această politică drept una paternalistă, în condițiile în care niciun element doveditor nu a sugerat că interzicerea alcoolului pe stadioane ar putea avea cea mai mică influență asupra prevenirii sau reducerii tulburărilor legate de fotbal", se mai afirmă în comunicat.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău