Fotbal: UEFA a renunțat să primească înapoi în competiții echipele de juniori ale Rusiei

  • 10 Octombrie 2023 19:59
Fotbal: UEFA a renunțat să primească înapoi în competiții echipele de juniori ale Rusiei

Ucraina s-a declarat marți „recunoscătoare” după ce UEFA a renunțat la reintegrarea echipelor de juniori ale Rusiei în competițiile sale, informează AFP, citată de Agerpres. Ucraina a salutat faptul că poziția sa a fost „ascultată”.

„UEFA nu va autoriza echipele Under-17 ale Rusiei să concureze. Mulțumim partenerilor noștri europeni pentru sprijinul acordat Ucrainei!”, a afirmat Federația ucraineană de fotbal într-un comunicat publicat pe site-ul său, scrie G4Media.

UEFA a renunțat la primirea selecționatelor Under 17 ale Rusiei în competițiile europene, forul de la Nyon indicând marți că nu a putut găsi o soluție tehnică pentru a permite revenirea acestor echipe.

„Punctul de pe ordinea de zi a fost retras, deoarece nu a putut fi găsită nicio soluție tehnică pentru a permite echipelor ruse să joace”, a afirmat UEFA despre acest plan, căruia i s-au opus cu înverșunare Ucraina și alte federații de fotbal.

Pe 27 septembrie UEFA a decis reintegrarea echipelor rusești Under-17 în competițiile sale încă din acest an.

„Copiii nu trebuie pedepsiți pentru fapte pentru care responsabilitatea revine exclusiv adulților”, a explicat atunci, într-un comunicat, forul fotbalistic european.

Până la decizia UEFA, rușii erau excluși din toate competițiile internaționale de fotbal, atât cele de club, cât și cele rezervate echipelor naționale, după invadarea Ucrainei de către armata rusă, în februarie 2022, decizie luată în comun de UEFA și FIFA.

Săptămâna trecută, și FIFA a anunțat că a ridicat interdicția impusă Rusiei de a participa la competițiile internaționale de fotbal, permițând echipelor de juniori și junioare sub 17 ani din această țară să concureze. Deocamdată, FIFA nu a revenit asupra deciziei sale, așa cum a făcut UEFA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:2,06 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău